Walraven biedt oplossingen voor groot renovatieproject

Voor een groot renovatieproject heeft Walraven verschillende producten geleverd en advies (op locatie) geboden.

De Engineers van Walraven hebben door middel van prefab oplossingen de installateurs uren kunnen laten besparen op de verbouwing. De juiste afstemming tussen diverse onderdelen zoals plafondpanelen, leidingwerk, sprinklers, HWA en elektragoten was hierbij van groot belang. Het BIS RapidRail® en BIS RapidStrut® systeem kon hierbij multifunctioneel worden toegepast.


Prefab oplossingen

Naast deze standaard systeemoplossingen, biedt de hooggekwalificeerde afdeling Project Engineering van Walraven (al dan niet gecertificeerde) geprefabriceerde bouwsteenachtige oplossingen. Door het leveren van een dergelijke oplossing, maakt Walraven het mogelijk om ook op logistiek gebied hier de voordelen van te behalen en zodoende het installatieproces te versnellen.

Walraven is in staat exact te leveren wat past bij de specifieke vraag doordat wij het gehele proces van ontwikkeling tot levering in eigen hand hebben. Onze Engineers werken direct vanuit projectplannen en -tekeningen waarbij van begin af aan nauw contact bestaat tussen Walraven en de betrokken partijen. Wij bieden gedetailleerde offertes voor het leveren van een kostenbesparende oplossing, ter voorkoming van een tekort aan of overschot van materialen.


BIS RapidRail® i.c.m. de nieuwe generatie beugels

Voor dit project is een oplossing ontwikkeld bestaande uit het BIS RapidRail® systeem in combinatie met BIS Bifix® G2 Beugels. De keuze voor deze producten is gebaseerd op de gunstige prijs/kwaliteitverhouding, de beschikbaarheid, sterkte en het installatiegemak en de geluidsreducerende eigenschappen van de BIS Bifix® G2 Beugel.

Waar het BIS RapidRail® Bevestigingssysteem geschikt is voor lichte en middelzware railbevestigingen, is het BIS RapidStrut® Bevestigingssysteem geschikt voor (middel)zware railbevestigingen. Alle toebehoren van beide bevestigingssystemen zijn klaar-voor-gebruik voorgemonteerd en kunnen door de unieke kunststof veerring eenvoudig handvast in de rail gemonteerd worden. Hierdoor kan bij het installeren tot wel 40% aan montagetijd bespaard worden!


Daarnaast werden uit het assortiment BIS RapidRail® Kogelscharnieren toegepast voor het opvangen van thermische uitzetting en krimp om geluiden zoveel mogelijk te reduceren.


Om de oplossing voor dit project compleet te maken, is de BIS Bifix® G2 beugel toegevoegd aan de BIS RapidRail® constructie. Deze beugel is gemakkelijk en veilig te bevestigen door een aantal inventieve details. Zo beschikt de BIS Bifix® G2 over een haemmer met ingesloten moer, een anti-verliesschroef en een afstandsring. Door de innovatieve geometrie; de gebogen randen en een bredere en diepere profilering, is de beugel robuuster. De vergrendelde sluiting zorgt daarnaast voor meer veiligheid tijdens het installeren.


De BIS Bifix® G2 maakt tevens deel uit van het BIS UltraProtect® 1000 systeem: de ideale en meest duurzame oplossing voor het bevestigen of ondersteunen van vele soorten installaties. Dit maakt de beugels geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en extreem corrosiebestendig.

Meer informatie is te vinden op de website van Walraven. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie