Panovista Max: weids panorama mét doekzonwering, zonder storende kabels of geleiders

Moderne woning ontworpen rond glas-op-glas hoekraam met zicht op de natuur

Het prachtige uitzicht vanuit de woonkamer van deze woning in het Nederlandse Goes was voor de architect dé uitdaging om zijn ontwerp rond uit te werken. Het resultaat: een groot glas-op-glas hoekraam waarmee de bewoners aan uitzicht naar buiten niks hoeven in te boeten. De zonwering moest zich dan maar aan het architecturale ontwerp aanpassen.


Dat de architect de wensen van de bouwheer serieus nam, bewijst ook zijn eis tegenover de aannemer om af te zien van een ondersteuning of pilaar in de hoek van het glasraam. Kwestie van niets te moeten inboeten aan panoramisch zicht naar buiten. “Hij trok die redenering ook door op het vlak van zonwering. Ook daarbij mochten geen geleidingen zichtbaar zijn om het uitzicht niet te verstoren,” verduidelijkt Tom (eigenaar).


Slechts één oplossing geschikt: de Panovista Max

De architect ontwierp dan wel een mooi huis met een fantastisch uitzicht via het grote hoekraam, maar om het binnenvallend zonlicht efficiënt te kunnen beheren zonder het panoramisch uitzicht te verstoren was er op dat moment wel nog geen pasklare oplossing voor handen. Uiteindelijk ontdekten de bouwheren toch de geschikte oplossing op een vakbeurs in Gent. Daar maakten ze kennis met de Panovista Max buitendoekzonwering voor glas-op-glas hoekramen van Renson. En die bleek zowel esthetisch als functioneel de missing link om in deze specifieke toepassing het binnenvallend zonlicht onder controle te kunnen houden.


Stefanie Sulmon (productmanager Renson): “De Panovista Max bestaat uit twee doekdelen die aangestuurd worden door één motor en zo altijd perfect gelijktijdig op en neer gaan. Bij het neerlaten van de zonwering ritsen beide doekdelen bovendien op de hoek in elkaar. Dat zorgt niet alleen voor een mooi afgewerkt geheel maar ook voor een hoge windbestendigheid tot 
90 km/u.”


Volgens Tom was er in dit geval eigenlijk geen andere oplossing. “Tenzij je vrede neemt met geleiders of kabels op de hoek, maar dat  is nu net wat we niet wilden omdat het totale beeld anders opnieuw verstoord zou zijn. We hebben ook een poging gedaan met zonwering aan de binnenkant van het grote raam, maar dat had geen enkel nut want daarmee zat de warmte al binnen in huis en was het kwaad al geschied.”


Panovista Max: 5 voordelen van de zonwering voor grote glas op glas hoekramen 
  1. In de hoek zijn er geen aluminium zijgeleiders of kabels die het panoramisch zicht naar buiten kunnen verstoren.
  2. Beide doekdelen worden aangestuurd door één motor en rollen dus steeds gelijktijdig af. Een ritssluiting verbindt beide doeken op de hoek bij het neerlaten. Dat zorgt voor een mooi afgewerkt geheel en een hoge windbestendigheid tot 90 km/u.
  3. Voor glasramen tot max. 6 m breed aan beide zijden en 3,4 m hoog, met een maximum totaaloppervlak van 30 m².
  4. Een windsensor beveiligt de Panovista Max tegen beschadiging bij stormweer. Een optionele zonnesensor zorgt voor automatische bediening op basis van het binnenvallend zonlicht.
  5. Kan gecombineerd worden met andere types doekzonwering van Renson, zowel bij nieuwbouw als renovatie.       
     
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie