Nieuw brandwerend Gorter® vloerluik

Door Efectis getest conform EN1634-1

Het nieuwe Gorter® brandwerende vloerluik WAEI is in december 2016 door Efectis getest volgens de Europese norm EN 1634-1:2014. In de test is vastgesteld dat het scharnierend stalen vloerluik 120 minuten brandwerend is en bovendien ruimschoots voldoet aan de gestelde norm.


Effectieve brandwering volgens EN 1634-1:2014 

De 120 minuten brandwerendheid is de hoogst haalbare classificatie voor vloerluiken waarbij de classificatie volgens EN 13501-2:2016 is uitgevoerd. De testen t.a.v. brandwerendheid, vlam en rookdichtheid volgens EN 1634-1:2014 zijn uitgevoerd door Efectis Nederland welke, als erkend testinstituut, gespecialiseerd is in het testen van bouwmaterialen op brandveiligheid. De testen zijn dusdanig uitgevoerd dat er ook een conformiteit volgens de Australische standaard AS 1530.4-2005 is.


Veiligheid tijdens het gebruik

De scharnierende vloerluiken van het type WAEI zijn veilig bedienbaar met één hand zodat de andere hand vrij is voor het vasthouden van bijvoorbeeld een leuning, ladder of trap. Het contrabalanssysteem biedt hulp bij het openen en remt bij het sluiten. Daarnaast zorgt de automatische vergrendeling in openstand ervoor dat het vloerluik niet onverwachts dicht kan vallen. 


Uitvoeringen

Het Gorter brandwerend vloerluik WAEI is leverbaar in 4 standaardafmetingen en in speciale afmetingen tot 1000 x 2000 mm. Het stalen luik is KTL behandeld en van een duurzame laag poedercoating voorzien.


Combinatie met klimmiddelen

Afhankelijk van afmetingen en toepassing kunnen de WA-typen vloerluiken gecombineerd worden met een vaste verticale ladder, een opsteekladder of een vaste trap. In sommige gevallen kan een schaartrap worden toegepast.


Meer informatie over Gorter brandwerende vloerluiken

Meer informatie over de Gorter brandwerende vloerluiken en de Gorter ladders en trappen vindt u op de website. Voor de toepassing in uw specifieke gebouwsituatie, kunt u ook direct contact opnemen met Gorter Luiken
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie