Renson Panovista Max bekroond met ‘German Design Award Special 2017’

De Panovista Max doekzonwering voor glas op glas hoekramen van Renson werd op 10 februari bekroond met een ‘Special Mention Award’ van de German Design Council, de organisatie achter de internationaal gerenommeerde ‘German Design Award&r

Na de ‘Innovationspreis Architektur + Fenster Tür Fassade’ op de Fensterbau Frontale beurs vorig jaar en – nog in 2016 – de Iconic Award, is dit een nieuwe bekroning voor deze gepatenteerde zonweringsoplossing. 


Doekzonwering voor hoekramen

De German Design Council staaft z’n keuze voor de Panovista Max als volgt: “De doekzonwering voor hoekramen baseert zich op een eenvoudig, maar tegelijk ook geniaal principe, dat technisch en optisch elegant uitgevoerd werd.” In z’n evaluatie looft de jury onder andere het feit dat het zelfs met de zonwering naar beneden van binnen uit ongestoord genieten blijft van de omgeving via grote glas op glas hoekramen. “Voor dit soort ‘open’ architectuur biedt de Renson Panovista Max de geknipte zonweringsoplossing, die bovendien onzichtbaar in de architectuur te integreren valt. De Panovista Max is geschikt voor hoekramen tot 2 keer 6 m breed, met een totaaloppervlakte van maximaal 30 m². De ritssluiting op de hoek verbindt de 2 doeken van de screen bij het neerlaten. Dat zorgt niet alleen voor meer stabiliteit, maar is er tegelijk verantwoordelijk voor dat de Panovista Max ook in de hoogste windbestendigheidsklasse thuishoort.”


Zonweringoplossing speciaal voor hoeken

Met de Panovista Max doekzonwering voor hoekramen komt Renson als eerste op de markt met een zonweringsoplossing op de proppen die ook voor grote, moderne hoekramen toch voor de nodige zonwering kan instaan zonder storende geleiders, kabels of profielen in de hoek. Zo hoeft men zelfs met de zonwering naar beneden niets in te boeten aan panoramisch zicht naar buiten.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie