Zoontjens biedt oplossing voor dakterrassen op hoogte

In de nieuwe stadswijk Overhoeks aan de IJ-oever in Amsterdam verrijst Toren 1 (B'mine): een 75 meter hoge energiezuinige woontoren met 147 appartementen.

Het gebouw, ontworpen door Paul de Ruiter Architects en in aanbouw door BAM Wonen, heeft een multifunctionele invulling met drie woontypen, inpandige parkeerruimte, een fietsenberging en commerciële ruimtes.


Luxe dakterrassen

Op de bovenste verdieping van de woontoren komen vier ruime penthouses met allemaal een luxe dakterras. In verband met de hoogte van de toren en de windbelasting die daarbij hoort, zocht de architect naar een dakterrastegel die deze belasting aan kan én een luxe uitstraling heeft.


Keramiek en beton

Zoontjens kon met het exclusieve Dreen®Ceramica Solid de oplossing bieden. Deze combinatie van keramiek met beton is speciaal geschikt voor zwaarder belaste daken. Eind maart begint Zoontjens met de aanleg van de dakterrassen op dit mooie project.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie