Fixvent met ventilatieve koeling

Ventileren, natuurlijk koelen en zonwering: 3 in 1

De zomer staat voor de deur en dus stelt zich opnieuw de vraag hoe woningen, kantoren en klassen voldoende gekoeld kunnen worden zonder de energiekosten de pan te laten uit swingen. Zeker nu het aantal warme dagen per jaar zienderogen stijgt, is de zoektocht naar alternatieven om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’. Controle over het binnenvallend zonlicht is één van de oplossingen, maar om het binnen ook effectief te laten afkoelen is meer nodig: ventilatieve koeling via raamroosters. In combinatie met continue toevoer van verse buitenlucht en zonwering heeft Renson een 3-in-1 totaaloplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.


Fixvent: basisventilatie + doekzonwering

Basisventilatie garandeert een goede luchtkwaliteit. En die begint bij zelfregelende ventilatieroosters die zorgen voor de continue toevoer van verse lucht. In combinatie met vraaggestuurde afvoer van de vervuilde binnenlucht in natte ruimtes zorgt dat voor een energiezuinig systeem dat nooit meer ventileert dan strikt noodzakelijk, enkel daar waar het nodig is in huis. 
De Renson Fixvent integreert een natuurlijk toevoerrooster boven het raam in de kast van een windvaste Fixscreen doekzonwering. Die houdt de zon tegen nog voor die het glas raakt. Zo wordt vermeden dat de binnentemperatuur ongecontroleerd hoog oploopt, terwijl daglicht toch blijft binnenvallen en het zicht naar buiten behouden blijft.


Ventilatieve koeling

Door de Fixvent ventilatierooster/doekzonwering ook nog eens te combineren met extra grote raamroosters, kunnen grote  hoeveelheden koelere lucht ’s nachts het interieur helpen afkoelen. Wanneer dat 5 luchtwissels per uur oplevert, kan dat de binnentemperatuur in de zomer tot maar liefst 5 graden laten dalen: natuurlijk en gratis. De raamroosters voor ventilatieve koeling zijn voorzien van een muggengaas en zijn inbraakwerend.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie