Plat, licht bruisend of bruisend water uit je eigen keukenkraan

Grohe pakt het probleem van plastic flessen aan bij de bron.

In Nederland is water uit de kraan meestal uitstekend drinkbaar. Soms wil je alleen liever gekoeld water, of bruisend of licht bruisend water.

Tot nu toe greep je dan naar een fles mineraalwater - die je eerst in de supermarkt moest gaan kopen en die je vervolgens weer moest gaan inleveren voor het statiegeld. En voor iedere smaak een andere fles: plat, bruisend of sprankelend.

Nu is er een oplossing, die een deel van je supermarktbezoek overbodig maakt: de Grohe Blue Home.

Geflest of zonder fles?

Aan gebotteld water, met of zonder bubbels, wordt veel geld uitgegeven. Daarop valt fors te besparen, niet alleen voor de eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Door gewoon kraanwater in het keukenkastje te koelen, te filteren en desgewenst van koolzuur te voorzien, kan een gezin van 4 personen volgens Grohe tussen € 540 en € 1080 per jaar besparen. Hier bij wordt uitgegaan van een consumptie van 1,5 liter per persoon per dag en de besparing is natuurlijk ook afhankelijk van het merk water dat normaliter wordt gedronken (A-, B- of C-merk). Maar de voordelen voor het milieu zijn misschien nog wel veel groter: al dat flessenwater hoeft niet meer verpakt en vervoerd te worden. Dat scheelt in CO2-uitstoot, wel 61 %. Verbijsterend genoeg scheelt het ook in de benodigde hoeveelheid water. Voor het produceren van 1 liter mineraalwater is namelijk veel meer dan een liter water nodig, tot wel 7 liter per liter verpakt water.

Hoe werkt het?

Het Grohe Blue Home startpakket bestaat uit een speciale kraan, die ook voor warm en koud water gebruikt wordt, een koelunit voor in het keukenkastje, een CO2-cilinder en een waterfilter. De CO2-fles en het waterfilter zijn geïntegreerd in de koelunit. Voor de gezondheidsfreaks is het zelfs mogelijk om extra magnesium toe te voegen aan het water, met behulp van het optionele magnesium+-filter. De koelunit koelt het water tot een temperatuur tussen 5 en 10 ºCelsius. De temperatuur is vrij instelbaar. Met één CO2-fles van 425 g kan tot 75 liter bruisend water worden getapt. Met het S-Size filter dat standaard in de starterkit zit kan tot 600 liter water worden gefilterd.

Met een aparte tiptoets links op de kraan bedient u de uitstroom van gekoeld en gezuiverd water, met de keuze uit plat (blauw), licht bruisend (blauwgroen) en bruisend water (groen). Met de bedieningshendel aan de rechterzijde regelt u temperatuur en volume van het gewone tapwater. Het gezuiverde water is ook zeer geschikt voor het zetten van thee en koffie en voor de bereiding van ijsblokjes. Niet alleen voor de smaak, maar ook ter voorkoming van kalkaanslag in waterkoker en koffie-apparaat.

Is er al een kraan aanwezig, die nog lang niet aan vervanging toe is, dan is er ook de mogelijkheid om er een Grohe Blue Home Mono kraan te plaatsen, naast de bestaande kraan. De koeler kan zowel direct onder de gootsteen in het keukenkastje worden geplaatst, als binnen een straal van 2,5 meter vanaf de gootsteen.

 
Zelf proeven?

Het water uit de Grohe Blue Home kraan is op meerdere plekken te proeven. Vind hier een locatie bij u in de buurt.

« Nieuws overzicht