HeartFelt® van Hunter Douglas wint Red Dot Award voor beste design

HeartFelt®, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, heeft de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design gewonnen.

De jury kende uit duizenden inzendingen wereldwijd de prijs voor het beste design aan HeartFelt® toe, omdat het een ‘exceptioneel en innovatief’ ontwerp heeft, aldus het juryrapport. De organisatie stelt daarnaast dat Hunter Douglas met HeartFelt® ‘een van de beste producten van 2017 heeft gemaakt’.


HeartFelt® is een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid. HeartFelt® is gemaakt van Cradle to Cradle-gecertificeerd vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende (bovengemiddelde) akoestische eigenschappen. De introductie van HeartFelt® is een wereldprimeur: Hunter Douglas is de eerste producent die een modulair en lineair vilten plafondsysteem op de markt brengt. 


Zichtbaar voor de hele wereld

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award, zegt over de Red Dot: Product Design 2017 award: ‘Alleen visionaire ontwerpers weten harmonie tussen design, functionaliteit, verleiding en verantwoordelijkheid tot stand te brengen. Onze award zorgt ervoor dat deze designs ’gevonden’ worden en maakt ze vervolgens zichtbaar voor de hele wereld.’ 


Groeiende populariteit van vilt

Hunter Douglas speelt met HeartFelt® in op de groeiende populariteit van vilt onder designers, die het materiaal onder meer gebruiken als basismateriaal voor bijvoorbeeld stoel- of wandbekleding, lampen en briefcases. Ook vanuit de architectuur is al langere tijd interesse in het natuurlijke materiaal. Naast de esthetische kwaliteiten beschikt vilt over uitstekende functionele kwaliteiten voor (interieur) architecten, onder meer voor de reflectie van licht én geluid. Daarbij is het vilt dat voor HeartFelt® gebruikt wordt Cradle to Cradle-gecertificeerd en een duurzame oplossing waar veel architecten tegenwoordig naar zoeken. Het modulaire systeem van viltpanelen (verkrijgbaar in vijf tinten grijs) biedt ontwerpers vele designmogelijkheden; ze kunnen vrijwel eindeloos variëren met paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur. 


Prestigieuze prijs

De Red Dot Award is een prestigieuze ontwerpprijs met een geschiedenis die meer dan zestig jaar teruggaat. Jaarlijks krijgt de organisatie duizenden inzendingen, vanuit de hele wereld. Dit jaar telde de Red Dot Award meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen. Een jury van zo’n 40 onafhankelijke ontwerpers, docenten design en vakjournalisten beoordeelt ieder afzonderlijk product, waarbij de award Red Dot: Product Design 2017 wordt toegekend aan producten met een baanbrekend design volgens Red Dot.


Kookstudio ’t Havenmantsje en Dyson 

In de kookstudio van restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen is HeartFelt® geïnstalleerd door Plaveka Interieurs uit Sint Annaparochie. In deze studio verzorgt SVH-meesterkok Marco Poldervaart kookworkshops en -demonstraties. In het kantoor van Dyson in Amsterdam is ook HeartFelt®  toegepast naar ontwerp van UN Studio in Amsterdam. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie