7 nieuwe onderdelen maken het nieuwe Renson Easyflex ventilatiekanalen-assortiment af

Luchtdicht plug&play systeem voor een efficiënte en stille totaalinstallatie

Een correct werkend en stil ventilatiesysteem is gebaat bij een professionele totaalinstallatie met kwalitatieve onderdelen. Daarom voorziet Renson naast raamverluchtingen, ventilatie-unit, extractieroosters en dakdoorvoeren ook in eigen Easyflex-luchtkanalen. Met liefst 7 nieuwe onderdelen in het Easyflex-assortiment, is dit voortaan voor elke werf en voor elk ventilatiesysteem het plug&play systeem bij uitstek voor de installateur.


Plat ovalen ventilatiekanalen geschikt voor alle inbouwsituaties

De kunststof (polyethyleen) Easyflex-kanalen vallen op door hun platte vorm. Die zorgt niet alleen voor een optimale verdeling van de druklasten bij het inwerken in chape of beton, maar maakt vooral dat je die zelfs bij beperkte inbouwdieptes – de kanalen zijn amper 64 mm hoog – makkelijk kwijt kan in ondervloer, valse muren of plafonds. Het is de geribde buitenkant die bijdraagt aan de sterkte van de kanalen, en dat is handig meegenomen om beschadiging op de werf te voorkomen. De gladde binnenwand zorgt dan weer mee voor een lage drukval, en de antistatische en antibacteriële afwerking voorkomt ophoping van stof en bacteriehaarden. 


Plug &play systeem met 7 nieuwe onderdelen

Bocht-, verloop- en koppelstukken, ventielaansluitingen, ronde stijgleidingen, snelsluitingen en overzetbeugels: naast de kanalen was er al een brede waaier aan onderdelen beschikbaar voor een complete installatie. Daar komen nu nog 7 nieuwe stukken bij om in alle omstandigheden nog makkelijker aan de slag te kunnen:

 • Flexibel koppelstuk: een 350 mm lang flexibel luchtkanaal voor horizontale en verticale bochten tot 90°.
 • Metalen overzetbeugel: kan zowel dienen als bevestigingsbeugel als snelkoppeling, terwijl de inbouwdiepte behouden blijft.
 • Y-stuk: voor de overgang van 1 naar 2 plat ovalen luchtkanalen om 2 ruimtes – in combinatie met regelbare roosterbases voor de aparte afregeling van de debieten – te bereiken met 1 hoofdkanaal. 
 • Recht dubbel verloopstuk: om van 2 plat ovalen kanalen over te gaan naar een rond luchtkanaal (diameter 125mm) in ruimtes met een extractiedebiet van meer dan 50m³/h. Dit verloopstuk kan ook als overgang dienen tussen plat ovalen kanalen en ronde stijgleidingen.
 • Verdeelbox recht 160mm: hierop kunnen rechtstreeks tot 6 plat ovalen leidingen aangesloten worden, in combinatie met een rechte hoofdaansluiting met diameter 160mm. 
 • Verdeelbox haaks 160mm: idem, maar met haakse hoofdaansluiting.
 • Verdeelbox 8 aansluitingen: 2 toevoer- en 6 afvoerleidingen aangesloten op deze (centraal geplaatste) verdeelbox voorkomt dat je rechtstreeks op de hoofdleiding moet koppelen.


Een Flexibel dubbelwandig luchtkanalennet met deze leidingen en onderdelen staat garant voor hoge debieten aan lage luchtsnelheden, met een stil en efficiënt werkend ventilatiesysteem als resultaat. Easyflex was al compatibel met de C+ en E+ ventilatiesystemen van Renson en dankzij de nieuwe onderdelen is het assortiment nu ook compleet voor een vlotte en efficiënte installatie van het Renson D+ systeem.


Vijf redenen om te kiezen voor Easyflex ventilatiekanalen:
 1. Renson heeft de grootst beschikbare sectie in het assortiment: 140 x 60 mm (binnenafmetingen): die zorgt ervoor dat hoge luchtdebieten aan lage luchtsnelheden (57m³/h bij 2,5 m/s) getransporteerd kunnen worden. Dat draagt niet alleen bij tot de stille en efficiënte werking van een ventilatiesysteem maar zo volstaat ook 1 leiding naar elke ruimte.
 2. Een Easyflex-kanalennet voldoet aan de hoogste luchtdichtheidsklasse D, onder andere dankzij het unieke koppelstuk met dubbele rubberen dichting voor luchtdichte aansluitingen tussen luchtkanalen en overgangsstukken.
 3. Easyflex-leidingen zijn dubbelwandig: geribd van buiten zijn die heel sterk en kunnen die hoge druklasten aan, glad van binnen dragen die bij tot de lage drukval. Binnenin zijn de leidingen ook antibacterieel en antistatisch behandeld.
 4. Makkelijk te installeren met weinig tools – plug&Play zo je wil – levert je dat veel tijdswinst op bij installatie.
 5. De plat ovalen kanalen zijn overal in te bouwen: in chape of beton, valse wanden of plafonds.
   
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie