Geen PIR? Geen paniek!

Stilliggende bouwwerven en verlies van banen. De in de media genoemde isolatieschaarste zou volgens de auteurs een behoorlijke impact kunnen hebben op de bouwsector.

Het is inderdaad zo dat er op dit moment een grondstofschaarste is voor de hoofdbestanddelen van PUR- en PIR isolatieplaten. Deze grondstofschaarste geldt echter niet voor het isolatiemateriaal geƫxpandeerd polystyreen (Airpop).


In de berichtgeving wordt vaak gesuggereerd dat er geen alternatieven voor PUR/PIR beschikbaar zouden zijn. Er komen zelfs beweringen van fabrikanten voorbij waarin wordt gesteld dat je niet om PUR/PIR heen zou kunnen als je de BENG- of NOM-norm wilt halen. Onzin natuurlijk, en onnodige stemmingmakerij. Ook met Airpop (EPS) kun je eenvoudig de BENG- en NOM normen halen. Op de BouwBeurs heeft IsoBouw daar vele voorbeelden van laten zien en ook in de praktijk worden dagelijks projecten met Airpop uitgevoerd. 


Isolerend vermogen

Met een lambda-waarde van 0,031 ligt het isolerende vermogen van Airpop op een uitstekend niveau. Zo past bijvoorbeeld een PolyFortPro spouwisolatie met een RC van 4.5 probleemloos in een spouw van 150 mm. Daarnaast kunnen door innovatieve productconcepten de opbouwhoogtes met Airpop-producten zelfs geringer zijn. Een goed voorbeeld hiervan is bij de toepassing van RenoTopHR op het platte dak. Met deze gepatenteerde innovatie van IsoBouw kunnen in vergelijking tot PUR/PIR met geringere opbouwhoogtes aan de dankrand hoge isolatiewaarden worden bereikt. En dan ook nog eens met een betere Eurobandklasse (End Use B-s1,d0). 


Gevelisolatiesysteem

Een ander sprekend voorbeeld is het SlimFort gevelisolatiesysteem. Een innovatief productconcept waarmee snel en voordelig de isolatielaag achter droge gevelsystemen kan worden aangebracht met beperkte opbouwhoogtes. Dit zijn slechts drie voorbeelden voor de spouw, gevel en dak waar de toepassing van Airpop een oplossing biedt voor de stagnerende aanvoer van andere isolatiematerialen. Het is duidelijk. Er is geen enkele reden tot paniek!  
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie