Gevels als uithangbord voor de stad

Mondriaan, a campaign too far?

Onze razende reporter racete door de residentie om voorbeelden van ge-Mondriaaniseerde gebouwen te fotograferen. Zo langzamerhand wordt het de Hagenaars en Hagenezen vermoedelijk rood-geel-blauw voor de ogen, want de campagne van de Gemeente Den Haag om het Mondriaan-jaar 2017 duidelijk zichtbaar te maken loopt het Spui uit…

Stadhuis Den Haag

Het Haagse stadhuis (Spui 70) was natuurlijk object nummer 1. Wat zou Richard Meier er van vinden, dat zijn met zorg gedetailleerde en sneeuwwitte gevel is opgeleukt met deze primaire kleuren? De Gemeente Den Haag is er in ieder geval vol voor gegaan, onder andere met doe-het-zelf-kits met zelfklevende folie in de wit, zwart en drie primaire kleuren, die door ondernemers konden worden besteld.

Stadhuis Den Haag in Mondriaankleuren (foto Jasper Hartog)

Stadhuis Den Haag in Mondriaankleuren (foto Jasper Hartog)

Hoek Spui/Grote Marktstraat

Schuin tegenover het stadhuis begint de Grote Marktstraat, een belangrijke winkelstraat. Ook hier kunnen de kleuren rood-geel-blauw natuurlijk niet ontbreken.

Hoek Spui/Grote Marktstraat Den Haag (foto Jasper Hartog)

Utrechtse Baan / Schenkkade

De toegang van de stad, via de Utrechtse baan, wordt ook al met Mondriaan gemarkeerd. Op gebouwen van Deloitte en PostNL aan de Schenkkade zijn glasvlakken met gekleurde folie bekleed, in geometrische patronen.

Deloitte en PostNL aan de Schenkkade, Den Haag (foto Jasper Hartog)

Den Haag CS en omgeving

Mocht je de stad niet per auto maar per trein bezoeken, ook dan is een vlaag Mondriaan niet te vermijden: het Stationsplein is afgezet met op Mondriaan geïnspireerde bouwhekken en het Babylon Hotel torent daar kleurig beplakt bovenuit.

Stationsplein en Babylon Hotel, Den Haag (foto Jasper Hartog)

Koninginnegracht

Iets verder richting Scheveningen, aan de Koninginnegracht tegenover het Provinciehuis, is ook het pand van de BNG Bank subtiel versierd.

BNG Bank Koninginnegracht Den Haag (foto Jasper Hartog)

Alle foto's zijn gemaakt door Jasper Hartog.

« Nieuws overzicht