Aluminium geveldetaillering combineert duurzaamheid en functionaliteit met uitstraling

De flexibiliteit van aluminium als bouwmateriaal is groot. De vormvrijheid van aluminium biedt eindeloze mogelijkheden tot praktische, duurzame en esthetische maatwerkoplossingen.

Als ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen is Roval Aluminium nauw betrokken bij geveldetaillering; daarnaast biedt Roval ook standaardgeveloplossingen, zoals waterslagen, muurroosters en lamellenwanden. Deze standaardproducten zijn mooi, de varianten divers en de toepassing functioneel. Het maatwerk echter, geeft nog een extra dimensie aan de mogelijkheden die Roval de opdrachtgever te bieden heeft. Enkele voorbeelden.


Aluminium boeiboorden en kolombekledingen

Boeiboorden of kolombekledingen van hout of kunststof verliezen aan kwaliteit door weersinvloeden. Aluminium behoudt daarentegen zijn esthetische uitstraling. Dat is voor zichtproducten, zoals boeiboorden en kolombekledingen die er onberispelijke uit moeten zien, van groot belang. Het vakmanschap van Roval zorgt er daarbij voor dat de technische levensduur wordt verlengd.


Aluminium dagkanten en kozijnomkaderingen 

Ditzelfde geldt ook voor de dagkantoplossingen en kozijnomkaderingen van Roval. Deze zijn in combinatie met aluminium waterslagen een esthetische en functionele twee-eenheid voor gevelopeningen. De dagkanten en kozijnomkaderingen van Roval zijn te vinden in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Combinaties met zowel metsel- als stucwerk behoren tot de mogelijkheden. Het zijn echt maatwerkproducten, die perfect zijn af te stemmen op het ontwerp van de architect.


Aluminium specials

Ook van het standaardassortiment afwijkende producten - de zogenaamde specials - zijn voor de architect interessant. De architect bedenkt het, Roval maakt het. In veel gevallen biedt Roval de architect zelf de oplossing. Voorbeelden voor deze specials zijn het beeldbepalende u-profiel dat in de gevel lijkt te liggen (Utrecht, Smaaktuin) en de fraaie en subtiele aluminium designpanelen boven de winkels van het Utrechtse winkelcentrum Terwijde. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie