Renson Linarte: een nieuwe dimensie in esthetische gevelbekleding

Op Architect@Work Kortrijk stelde Renson de Linarte verticale gevelbekleding voor het eerst voor aan een specifiek vakpubliek.

Architecten kregen er tekst en uitleg bij de individuele profielen die tal van nieuwe mogelijkheden in verticale gevelbekleding met zich mee brengen. Vanwege eindeloos personaliseerbaar, onderling combineerbaar, maar zeker omdat die voortaan ook geschikt zijn voor gebogen gevels.


Aluminium profielen

De individueel geëxtrudeerde verticale aluminium profielen werden ‘Linarte’ gedoopt, een verwijzing naar de strakke belijning en creatieve mogelijkheden met deze nieuwe esthetische gevelbekleding van Renson. Maar ook praktisch werd deze nieuwigheid tot in de puntjes uitgekiend: de profielen worden met behulp van clips onzichtbaar op een horizontale achterliggende draagstructuur gemonteerd. Op die manier is niet alleen vervorming door thermische uitzetting uitgesloten, maar het maakt ook dat de lamellen – stuk voor stuk vastgeklikt – als afwerking van gebogen wanden kunnen dienen. 


Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Met een oppervlaktebehandeling in een RAL-kleur naar keuze of door middel van anodisatie is een Linarte gevel duurzaam, kleurvast en onderhoudsvriendelijk afgewerkt. Maar of het nu gaat om vaste binnen- of buitenwanden, geïntegreerde garagepoorten of deuren of zelfs Cilium klapluiken: de afwerkingsmogelijkheden zijn vooral ook eindeloos. Met Linarte is elke gevel personaliseerbaar door LED-, houten, aluminium of andere inserts toe te voegen. Kwestie van je creativiteit helemaal de vrije loop te laten, kan je daarmee zelfs een huisnummer of logo vormen.


Block- en Even-lamellen zijn apart te verkrijgen, maar ook perfect onderling combineerbaar. Nu de Block-lamellen voortaan ook in 2 dieptes beschikbaar zijn (16 mm en 33 mm), geeft dat zelfs nog meer combinatiemogelijkheden. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie