Van installatiebedrijf naar internationale systeemproducent

60 jaar, DYKA viert feest

DYKA, de kunststof leidingproducent uit Steenwijk, bestaat 60 jaar. Dat zal de komende week te zien zijn in de 19 filialen in het hele land. Daar vindt een ‘driedaagse’ plaats om alle klanten in het zonnetje te zetten.


“60 jaar ervaring, 60 jaar ontwikkeling, 60 jaar know-how. Er zijn weinig bedrijven die daar mee kunnen uitpakken. DYKA heeft tijdens die 60 jaar niet stilgezeten. Het bedrijf is geëvolueerd van een lokaal installatiebedrijf naar een internationale speler die in elk land zijn lokale aanpak heeft. Nederland, België, Frankrijk, Polen, Tsjechië,.. Overal heeft DYKA zijn stempel gedrukt op de markt van riolering, drinkwater, regenwaterbeheer en binnenklimaat”, vertelt Eric Jan Rutten commercieel directeur van DYKA. 


60 jaar oud, elk dag jong en dynamisch

Die totaalaanpak van de markt, maakt van DYKA een uniek bedrijf. “We beperken ons niet tot het maken van één soort buis. We maken systemen voor allerlei toepassingen, bedenken nieuwe materialen en leveren nieuwe diensten”, vertelt Rutten. “Zo kun je bijvoorbeeld in het filiaal in Alkmaar 24/7 DYKA oplossingen ophalen. Want onze klant staat centraal, niet ons product. Zo proberen we altijd dichtbij te zijn.


Tijdens dit lustrumjaar, maakt DYKA grote veranderingen door. “We rollen een nieuwe huisstijl uit in heel Europa. Die staat symbool voor de grote variëteit van oplossingen en onze dynamiek”, zegt Rutten. “Daarnaast laten we binnenkort onze nieuwe website los op de wereld. Een handige webshop met alle informatie en documentatie, oplossingsgericht advies en interessant nieuws. DYKA is dan wel 60, maar we zijn helemaal mee met de veranderende maatschappij.”


Ontdek het DYKA universum

Wie meer wil weten over dit steeds veranderende universum van DYKA, is van harte welkom op de DYKA driedaagse. Die vindt plaats op 22, 23 en 24 mei in de 19 filialen. Klanten en relaties zijn er welkom voor een hapje en een drankje. “Onze collega’s vertellen je graag over de nieuwe oplossingen binnen DYKA, maar ook wat er speelt op de markt. Want DYKA vertaalt zijn slimme oplossingen, services en vakmanschap graag naar informele nabijheid”, vertelt Eric Jan Rutten.


Open Dag

DYKA trapte zijn verjaardag afgelopen weekend in Steenwijk af met een open dag voor buurtbewoners, familieleden van medewerkers en klanten. Die kregen in de productiehallen te zien hoe DYKA veel meer is dan een buizenproducent. “We zijn een deel van de maatschappij. We investeren in werk, de economie trekt weer aan en we leveren comfort bij mensen thuis. Reden genoeg voor een feestje”, besluit Rutten.
 

« Nieuws overzicht