Knauf Insulation verhoogt investeringen in productie

Hiermee voldoet het aan de groeiende vraag in zowel Europa als Amerika

Jean-Claude Carlin is nu honderd dagen Group CEO van Knauf Insulation en drukt zijn stempel door zijn commitment uit te spreken om de investeringen in productie voor Europa en Noord-Amerika te verhogen.
Sinds Carlin in februari in zijn nieuwe rol startte, heeft hij wereldwijd alle belangrijke fabrieken bezocht om feitelijk op de hoogte te zijn. Hij heeft daarbij op elke locatie met diverse klanten en medewerkers gesproken.


Carlin zegt: “De eerste maanden van het jaar zien er veelbelovend uit voor de industrie. In deze goede tijden is het nog belangrijker dat we beter presteren en onze klanten de best mogelijke service en kwaliteit leveren. We willen onze global footprint maximaliseren door te investeren in verbeteringen en een verhoging van onze wereldwijde productiecapaciteit.”


Investeringen in productie omvatten:
  • De fabriek in het Belgische Visé, de thuisbasis van ons wereldwijde hoofdkantoor en een van de meest strategische locaties in de ondersteuning van de Europese markten, zal zijn tweede lijn starten tegen het einde van dit jaar. Daarnaast wordt de capaciteit uitgebreid om te voldoen aan de stijgende vraag naar inblaaswol. 
  • Een belangrijke upgrade van de lijn in het Duitse St Egidien staat gepland en zal gebruik maken van state of the art technologie die ontwikkeld is door Knauf Insulation. Uiteindelijk leidt dit tot een opwaardering van alle productielocaties van steenwol. Dit is het vervolg op een aantal eerdere belangrijke verbeteringen van de lijnen in Nova Bana, Slowakije en Skofja Loka, Slovenie in 2014 en 2015. Ook voor 2018 staat er een belangrijke upgrade gepland.
  • In Noord-Amerika wordt de tweede lijn van de productielocatie in Inwood, West Virginia, herstart om te voldoen aan de groeiende vraag van de woningmarkt en om een betere verdeling van de productie te krijgen in de regio.  


Carlin voegt toe: “Toen ik al onze fabrieken over de hele wereld bezocht, raakte ik bijzonder onder de indruk van onze productieteams. Zij combineren continu en moeiteloos hun lokale marktkennis met een internationale samenwerking om tot oplossingen voor onze klanten te komen. Ons succes hebben we te danken aan hun commitment aan onze klanten en constante verbeteringen.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie