Unieke gevelbekleding vervaardigd uit vezelcement: Dutchplank

Dutchplank vezelcement gevelbekleding

Een grote ontwerpersvrijheid, duurzame en onderhoudsarme bekleding en de mogelijkheid tot het afnemen van alle RAL kleuren. Het klinkt te mooi op waar te zijn, maar toch bestaat het!

Dutchplank is een merk gevelbekleding dat gevoerd wordt door Milin B.V. te Nieuwegein. Dutchplank is één van de vele merken gevelbekleding maar als enige in het grootste assortiment gevelbekleding die vervaardigd is uit vezelcement. 


Dutchplank is een geventileerd gevelsysteem dat inmiddels al 4 jaar bestaat. Het product wordt veelvuldig toegepast bij nieuwbouw-, onderhoud- en renovatieprojecten. Veel woningen, bedrijfspanden, chalets en vakantiehuisjes zijn al bekleed in uiteenlopende kleuren. Het is een gevelpaneel dat de uitstraling heeft van natuurlijk Red Ceder hout maar dan met duurzame eigenschappen van vezelcement. Vezelcement wordt vervaardigd uit Portland cement, gemalen zand, natuurlijke organische vezels, calciumsilicaat, water en minerale vulstoffen dat wordt gecombineerd met FSC houtpulp en vliegas. 


Alle kleuren beschikbaar

Een groot voordeel van Dutchplank is dat het verkrijgbaar is in alle RAL, Sikkens of NCS kleuren. Dankzij de mogelijkheid tot het afnemen van alle kleuren, zijn de ontwerpers vrij in het kiezen van de juiste kleur dat past bij het gehele project of bij de wensen van de eindgebruiker. De verschillende kleuren hebben geen invloed op de afmetingen, waardoor er ook prachtige kleuren combinaties ontworpen kunnen worden. 


Brandveiligheid

Naast het verkrijgbaar is in alle kleuren zijn de gevelpanelen brandveilig. Na veelvuldig testen van de panelen heeft Dutchplank een brandklasse van A1, wat vertelt dat het materiaal niet brandbaar is. 
Naast de brandveiligheid zijn de Dutchplank gevelpanelen duurzaam, onderhoudsarm, slag- en stootvast, bestand tegen UV-licht, Waterafstotend, niet rottend, recyclebaar en vormvast. Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van ons product, dat wij er 10 jaar garantie op geven.  Dutchplank staat voor duurzaam bouwen en heeft een CE markering. 

Technische ondersteuning

Ter ondersteuning voor het toepassen van Dutchplank bestaan er de algemene brochure, de montage instructie, het technische datablad, prestatieverklaring, veiligheidsformatieblad en de bestektekst.  Deze vind je op de productpagina van Dutchplank vezelcement gevelbekleding. 


Gratis kleurmonster

Overtuig jezelf of je klant van Dutchplank gevelbekleding aan de hand van een gratis kleurmonster of kleurstaal. Bekijk en oordeel de kleur, het materiaal en de structuur met eigen ogen. Bestel hier een gratis Dutchplank kleurmonster. 

Installateurs aan het woord: 


Tom Angeren:

“Dutchplank geef mij de mogelijkheid om elke kleur op een gevel te zetten. Elk project zijn eigen karakter”


Vincent de Groot:

“Met de vele kleuren die leverbaar zijn kan ik mijn klanten een ruim aanbod aanbieden met zelfs unieke kleuren combinaties. Mooi product”
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie