Doordachte na-isolatie op basis van natuurlijke, duurzame cellulose (Isofloc)

Door het toepassen van cellulose isolatiemateriaal aan de binnenzijde van uw woning of bedrijfspand worden er “twee vliegen in één klap” geslagen

Cellulose heeft namelijk niet alleen een hoge thermische isolatiewaarde maar ook een hoge isolatiewaarde op  het gebied van geluid. Dat is voor isolatiematerialen uniek want veel gangbare isolatiematerialen kunnen slechts aanspraak maken op een van beide eigenschappen. Wat dat betreft mag cellulose zich een veelzijdig, natuurlijk, isolatiemateriaal noemen. Cellulosevezels zijn ook veelzijdig bruikbaar. Door zijn fysieke eigenschappen isoleert cellulose goed in elk seizoen en is daardoor een duurzame en blijvende investering in de energie-efficiëntie en rentabiliteit van uw woning of bedrijfspand.


De voordelen op een rij:
  • 100% biologisch isolatiemateriaal
  • Cellulozevezels beschermen tegen de koude, dus een behaagelijk binnenklimaat
  • Cellulosevezels beschermen tegen de warmte, dus koeler slapen
  • Cellulosevezels beschermen tegen lawaai, dus een aangename rust    
  • Cellulosevezels reduceren de uitstoot van schadelijke stoffen

Kiervrije, veilige en eenvoudige isolatie

Er zitten geen kieren in de isolatielaag. De elastische cellulosevezel wordt ingeblazen en vult holle ruimtes volledig. Naadloos en goed aansluitend rond leidingen, balken en andere obstakels. De volledige vulling met de speciale, elastische vezels vermijdt inwendige en thermische convectie en optimaliseert de isolatiewaarde. Natuurlijke vezels verminderen beduidend het risico op condens en schimmel. Op natuurlijke wijze bufferen de cellulose vezels vocht, verplaatsen dit naar drogere plaatsen en wasemen het vervolgens vanzelf en snel uit. Dit is met goed gedetailleerde constructies zo veilig dat Warmteplan de meest kritische constructies en alle soorten gebouwen - zoals bijvoorbeeld monumenten - aan de binnenzijde isoleert. In een aantal gevallen zijn bouwkundige ingrepen niet noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het na-isoleren van afgetimmerde houten kappen, houten verdiepingsvloeren en ongeïsoleerde voorzetwanden. Uiteraard worden de werkzaamheden uitgevoerd door gecertificeerde vakmensen. 


Milieuvriendelijke isolatie

Isofloc verkleint de afvalberg en heeft een uitzonderlijk gunstige energiebalans. De basisgrondstof voor de productie van cellulosevezels is gerecycleerd krantenpapier. De energie die nodig is om een wand te isoleren met cellulosevezels wordt al  snel terugverdiend. Daarnaast is cellulose isolatiemateriaal emissievrij. Dat wil zeggen dat er geen uitstoot van gevaarlijke stoffen plaatsvindt. Doordat  CO2 in het cellulose isolatiemateriaal wordt opgeslagen wordt de milieubelasting actief verlaagd.


Terugverdienende isolatie 

Momenteel stellen de verschillende gemeentelijke overheden heel wat middelen beschikbaar om de beoogde verbeteringswerkzaamheden met betrekking tot energiebesparing door te voeren – mede dankzij de premies die landelijk gemiddeld ongeveer € 500,-  bedragen, verdient u uw investering al snel terug. Isolatie in bestaande zolderkamers met een hellend dak kunnen al binnen 1 à 2 jaar terugverdiend zijn. Bereken op energiebesparingsverkenner.nl zelf uw energiewinst als u deze investeringen uitvoert. Warmteplan is graag behulpzaam bij de subsidie aanvraag. Neem contact op met Warmteplan of kom vrijblijvend langs en bekijk de mogelijkheden in onze showroom.


Wenst u een gedegen advies, wilt u meer weten over thermische isolatie van uw woning of bedrijfsgebouw en over de mogelijkheden met cellulose isolatie? Neem dan contact op met Warmteplan BV: 0575-564805. Ook kunt u een bezoekje brengen aan de website van Warmteplan.
 

« Nieuws overzicht