Vorstbeveiliging voor leidingen: XL-trace low-smoke zero halogen

Baanbrekend nieuw assortiment Raychem

Dankzij de unieke combinatie van zelfregulering en LSZH-eigenschappen biedt het assortiment Raychem LSZH zelfregulerende verwarmingskabels veilige, eenvoudige en efficiënte bescherming tegen bevriezing van pijpleidingen. Dit biedt gebruikers superieure prestaties en duurzaamheid, evenals verbeterde energie-efficiëntie.


Toepassing in commerciële en residentiële gebouwen

Het productaanbod is specifiek ontwikkeld voor gebruik in commerciële en residentiële gebouwen en biedt ongeëvenaarde bouwveiligheid dankzij een nieuw LSZH-mantelmateriaal. De nieuwe kabels voldoen aan de eisen van 'low smoke'-tests (conform IEC61034-2) en bieden extreme weerstand bij de brandbaarheidstest van IEC62395. Het innovatieve assortiment vermindert ook het risico op inademen van giftige dampen bij brand en minimaliseert de uitstoot van rook met tot 90 procent vergeleken met standaard oplossingen met een mantel van polyolefine.


XL-Trace bevat verknoopte materialen om de productprestaties te verbeteren, wat resulteert in een superieure levensduur van meer dan 25 jaar. Dit wordt verder ondersteund door een IEC60068-2-5 en IEC60068-2-9 UV-bestendig materiaal, dat kleurecht blijft bij UV-blootstelling en bestand is tegen milde anorganische substanties.


In tegenstelling tot seriële verwarmingen met constant vermogen en kabels voor zoneverwarming, variëren Raychem zelfregulerende kabels hun stroomoutput zodat ze alleen verwarmen wanneer dat nodig is. Wanneer ze worden gecombineerd met het brede assortiment regelingen voor bevriezingsbeschermingen voor leidingen, kunnen verdere energiebesparingen tot 75 procent worden bereikt.  


Assortiment XL-Trace

Het assortiment XL-Trace is ook volledig compatibel met het unieke RayClic-systeem voor snelle verbinding. De isolatieverplaatsingsconnector maakt de elektrische verbinding, zodat de installatietijd en totale installatiekosten significant lager zijn dan bij alternatieven met krimpkousen. De pijpleidingen zijn beschikbaar in verlengde verwarmingscircuitlengtes tot 215 m en hebben een lage buigradius van slechts 10 mm, zodat gebruikers de kabel nauwsluitend om leidingen met veel hoeken kunnen plaatsen. De zelfregulerende kabels kunnen ook ter plaatse op elke lengte worden gesneden zodat variaties in het ontwerp geen probleem meer zijn. Dit zorgt voor minder elektrische verbindingen, regelingen, verbindingsdraden en elektrische beveiligingen, wat weer grote besparingen oplevert.


Meer informatie

Het XL-Trace-productaanbod is verkrijgbaar in verschillende vermogenssterktes (10,15,26 en 31 W/m) zodat ze geschikt zijn voor meerdere leidingafmetingen. Ga voor meer informatie inclusief technische gegevens naar de website van Pentair. 

« Nieuws overzicht