OV Terminals Centraal Station Utrecht verfraaid met Total Glas puien

Metaglas levert glazen constructies voor commerciële ruimten in stationshal

Ruim vijftien jaar na de eerste plannen voor de vernieuwing van Station Utrecht Centraal, opende op 7 december vorig jaar de nieuw stationshal van Utrecht CS officieel zijn deuren. De moderne hal ademt de sfeer van een levendig dorpsplein dankzij de vele winkels, restaurants, kiosken. Deze zijn dankzij (Custom Made) Total Glas-deuren en -puien van Metaglas maximaal transparant, elegant en flexibel.


De OV Terminal Utrecht is een moderne transport hub; de verbindende schakel tussen trein, bus en sneltram die berekend is op het vervoer van 100 miljoen reizigers per jaar. Kloppend hart en blikvanger van de terminal is de, door Bentem Crouwel Architects ontworpen en door Besix Nederland gebouwde, stationshal met glazen gevel en aangrenzende promenade. De glazen gevel en promenade geven beide een schitterend zicht op de rails, de perrons en het stadscentrum van Utrecht.


Maximale transparantie

Ook de winkels, kiosken en restaurants bestaan grotendeels uit glas. Metaglas verzorgde deengineering en leverde de glazen constructies van de commerciële ruimten, die bestaan uit op maat gemaakte Total Glas puien en deuren. De zeer slanke vormgeving van het beslag en de profielen, zorgt voor een strakke, moderne uitstraling en maximale transparantie. Ook voor de balustrades die de terrassen van de horeca afschermen, is gebruik gemaakt van Total Glas.

Flexibel voor huurders

De ‘glazen’ winkels en kiosken zijn moeiteloos aan te passen aan de wensen van de huurders, een belangrijke voorwaarde voor opdrachtgever ProRail. In samenspraak met de architect, aannemer en
opdrachtgever heeft Metaglas de detaillering van stijlen, regels en dorpels rond de beglazing vereenvoudigd, zonder afbreuk te doen aan de visuele kwaliteit. Pui-elementen kunnen daardoor relatief
eenvoudig worden uitgenomen en vervangen door een andere pui-invulling. Kortom, shoppende reizigers profiteren dankzij de Total Glas-producten van open en lichte winkels, terwijl winkeliers beschikken over een uitnodigende pui en gewenste flexibiliteit.


Total Glas voor elk project, binnen en buiten

Puien en deuren van Total Glas zijn toepasbaar in elk nieuwbouw- en renovatieproject, binnen of buiten. Alle volglazen producten uit de Total Glas-serie worden per project op maat gemaakt. Dankzij
onze eigen productontwikkeling maken wij ook deuren, gevels en glasconstructies geheel naar wens van de architect en opdrachtgever.

« Nieuws overzicht