Blikvangende deuren op Madeira

Wat er met je deur gebeurt na een glaasje Madeira te veel…

Onze flitsende fotografe Karen heeft tijdelijk haar domicilie op Madeira. Het zonnige Portugese eiland ligt in de Atlantische Oceaan, zo’n 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal, 700 kilometer uit de kust van Marokko en 500 km ten noorden van de Canarische eilanden.

Karen maakt van de gelegenheid gebruik om de bijzondere beschilderde deuren aan de Rua Santa Maria in Funchal op het "bloemeneiland" Madeira te fotograferen.

Maar waarom?!

De beschilderde deuren zijn nog niet zo heel lang een fenomeen. Pas in 2010 werden de eerste deuren in het kader van het kunstproject “artE de pORtas abERtas” beschilderd om de buurt te revitaliseren. Ongeveer 200 deuren werden door kunstenaars en ontwerpers voorzien van unieke beschilderingen en soms ook reliëfs. Het idee erachter is dat bezoekers vaart minderen, de deuren bekijken en misschien ook verleid worden ergens naar binnen te gaan, in plaats van in gestrekte draf door te denderen. Inmiddels is de straat een attractie geworden, vol terrasjes, restaurants en galerieën.

Deur in Rua Santa Maria, Funchal (foto Karen Mussies)Deur in Rua Santa Maria, Funchal (foto Karen Mussies)
Deur in Rua Santa Maria, Funchal (foto Karen Mussies)Deur in Rua Santa Maria, Funchal (foto Karen Mussies)
Foto’s

Alle foto’s gemaakt door Karen Mussies – Mullink.

« Nieuws overzicht