Verwarmingsmatten verminderen het energieverbruik

GREEN- verwarmingsmatten verminderen het energieverbruik efficiënt en in combinatie met een intelligent systeem kan men niet alleen het zelfvoorzienend stroomgebruik optimaliseren

Het principe is heel eenvoudig : Twee afzonderlijke verwarmingskabels ( laag vermogen ) , kunnen de ruimtes sneller en meer naar behoefte verwarmen. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is , verwarmt slechts één kabel met een aanzienlijk lager energieverbruik de ruimte, dit in tegenstelling tot een conventionele elektrische vloerverwarming.


De GREEN ACCU MAT® heeft nog een voordeel .  De mat wodt diep in het dekvloer  (beton) gelegd dat als warmte opslag dient. Een intelligente thermostaat schakelt dan naar behoefte,  één of twee verwarmingskabels in. Voorbeeld; indien een PV systeem of een andere bron van hernieuwbare energie meer stroom levert dan er gebruikt wordt. De energie kan dus enkele uren in de bodem opgeslagen worden in de vorm van warmte.


Op deze manier kan men in de toekomst met “smart grid” het net stabiliseren door de stroompieken op te vangen. Als onderdeel van de Energie Transitie een belangrijke kwestie! Er is drie jaar lang getest waaruit blijkt dat het energieverbruik van een met GREEN - verwarmingsmat verwarmd woning in combinatie met een  intelligente thermostaat, enorm lager is dan dat van een vergelijkbaar met gas verwarmde woning.


Ecologische voordelen :

100 % energieneutraal verwarmen - met behoud van Ressourcen!

Gebruikt men GREEN - elektrische vloerverwarmingsmatten, bv. in combinatie met een PV installatie of met elektriciteit uit windenergie, verwarmt men niet alleen energieneutraal, maar geeft het klimaat ook tevens een " boost ". Fossiele brandstoffen stoten CO2 uit in het atmosfeer terwijl hernieuwbare energiebronnen, zoals houtpellets (palletkachel) alleen door de herbeplanting van bossen net zo veel CO2 uitstoten, als de nieuwe bos kan absorberen.


Terwijl met elektrische verwarmen geen CO2 uitstoot

plaatsvindt en het bos bij het verwarmen met elektriciteit ( uit de juiste bronnen van energie) kan groeien en anders ontstane CO2 om kan zetten in zuurstof . Met de WARMWELL - GREEN - vloerverwarmingsmatten en de juiste energiemix kunt u een waardevolle bijdrage leveren om het klimaat te redden!
 

« Nieuws overzicht