Hunter Douglas breidt collectie HeartFelt® uit met nieuw kleurengamma earth tones

Innovaties binnen HeartFelt® collectie bieden ontwerpers meer creatieve vrijheid

Het HeartFelt® plafondsysteem van Hunter Douglas –dit jaar bekroond met de Red Dot Award–  is beschikbaar in vijf nieuwe aardetinten (earth tones). Hierdoor sluiten de vilten panelen naadloos aan op andere materialen zoals hout. Verder zijn de kleuren black en white toegevoegd aan het shades of grey kleurenpallet. Pieter van Rees, Business Development Manager Ceilings: ‘Dankzij de uitbreiding naar 12 kleuren zijn ontwerpers nóg beter in staat om met HeartFelt® een dynamisch en visueel aantrekkelijk plafond te creëren.’ 


Precies een jaar na de lancering van het modulair vilten plafondsysteem HeartFelt®, breidt Hunter Douglas de collectie uit met nieuwe kleuren. ‘We proefden de behoefte om ons vilten plafond te laten aansluiten op andere geliefde materialen zoals hout. Dankzij de earth tones is het nu mogelijk de natuurlijke look and feel van hout na te bootsen. De nieuwe kleuren zijn: creme, light brown, medium brown, dark brown en umber’, aldus Van Rees. Tot voor kort waren de panelen alleen in five shades of grey beschikbaar. Hier worden nu de kleuren black en white aan toegevoegd. Ontwerpers kunnen door te variëren in kleurstellingen een echte blikvanger creëren.


HeartFelt® is gemaakt vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende (bovengemiddelde) akoestische eigenschappen. Zowel het vilt als de panelen zijn cradle-to-cradle gecertificeerd. In 2017 heeft HeartFelt de prestigieuze Red Dot Award: Best of the Best gewonnen in de categorie Product Design.


Marktleider in raambekleding

Hunter Douglas is wereldmarktleider in raambekleding en een toonaangevende producent van Sun Louvres en architecturale plafond- en gevelpanelen. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt het bedrijf slimme en esthetische oplossingen voor de projectenmarkt om warmte, licht, geluid en energie te kunnen beheersen. Dat doet Hunter Douglas in samenspraak mét de markt: uitdagingen en ideeën van architecten en ontwerpers liggen aan de basis van nieuwe producten en diensten. Om die reden is Hunter Douglas ook partner van Stichting Archiprix, het collectief van hogeronderwijsinstellingen voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur dat jonge talentvolle ontwerpers een (inter)nationaal podium biedt. De samenwerking met partners resulteert in inspirerende oplossingen die het verschil maken voor architecten en ontwerpers én voor gebouwgebruikers, overal ter wereld. Zo heeft HeartFelt®, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design gewonnen. De organisatie stelt dat Hunter Douglas met HeartFelt® ‘een van de beste producten van 2017 heeft gemaakt’. Hunter Douglas is actief in meer dan 100 landen en heeft zo’n 20.000 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie op de website van Hunter Douglas.
 
 

« Nieuws overzicht