Glazen dak entree New Atrium glasdicht

Naast het WTC aan de Zuidas van Amsterdam is de uitbreiding van kantoorgebouw New Atrium in volle gang. Brakel Atmos legde onlangs de laatste hand aan het glasdak boven de nieuwe entree.

Het atriumgebouw bevindt zich tussen kantoortorens en zal – zodra de uitbreiding gereed is – een uitnodigende, prettige entree naar de kantoren zijn.


Glasdak opgebouwd uit driehoeken

De glasconstructie heeft een afmeting van ± 27 x 18 meter en heeft een flauwe helling van 6°. De glazen overkapping bestaat uit piramiden van 6 x 6 meter, opgebouwd uit ruiten die driehoekig van vorm zijn. Met name vanwege de flauwe hellingshoek is gekozen voor een geheel structureel glasdak , type BA-4S. Niet alleen met het oog op onderhoudswerkzaamheden maar ook in verband met de esthetische uitstraling van structurele glasconstructies. Het betreft zonwerend glas.


Speciaal gotenstelsel

Brakel Atmos integreerde in de glasconstructie - tussen de piramiden - een speciaal gotenstelsel dat - i.v.m. de hemelwaterafvoer - naar één kant afwatert.


In uitvoering

Binnenkort start Brakel Atmos met het tweede atriumdak met een afmeting van ± 27 x 9 meter dat geplaatst wordt boven de entree bij toren B.

« Nieuws overzicht