Gipsvezelplaten: duurzame oplossing voor nieuwbouw en renovatie

Flexibiliteit en snelheid zijn twee belangrijke eisen in een bouwproject. Of het nu om een woning, zorgkamer of kantoorruimte gaat, de eigenaren verwachten stootvaste binnenwanden, die even gemakkelijk en snel te verwijderen zijn als ze geplaatst werden.

De gipsvezelplaten van fermacell bieden een pasklaar antwoord voor die behoefte, zowel in nieuwbouw als in renovatie. Meer zelfs, ze garanderen duurzaamheid dankzij hun stootvastheid, brandwerendheid en extreme belastbaarheid. In de zoektocht naar duurzaamheid en flexibiliteit winnen lichte, aanpasbare bouwsystemen aan terrein. fermacell speelt hier op in met haar gipsvezelplaten. Ze bieden een duurzame oplossing voor het droog afwerken van vloeren, wanden en plafonds. 


Gipsvezelplaten

De fermacell Gipsvezelplaten zijn uiterst stootvast en extreem belastbaar. Met die eigenschappen bieden ze een duurzame oplossing voor intensief gebruik. Hun materiaalsamenstelling – uit gerecycleerd gips en papiervezels – geeft de gipsvezelplaten brandvertragende kwaliteiten. Een wandopbouw met enkele fermacell beplating en aangepaste isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten. Het hoge soortelijke gewicht van de fermacell Gipsvezelplaten zorgt voor een opmerkelijke geluidsweerstand. Een enkele wandconstructie van 100mm dik realiseert een geluidsisolatiewaarde van Rw=52dB. Een laatste troef van de platen is hun vochtbestendigheid. De fermacell Gipsvezelplaten moeten niet dubbel geplaatst worden om deze robuuste karaktereigenschappen aangemeten te krijgen. 


Slimme wandoplossingen

De fermacell Gipsvezelplaten bestaan in verschillende varianten. De fermacell AK is beschikbaar met twee- of vier afgeschuinde randen. Dat maakt een snelle en sluitende montage mogelijk. Wanneer de gangbare AK gipsvezelplaten te ruim zijn om gemakkelijk te manoeuvreren of te zwaar om te plaatsen biedt het fermacell-gamma alternatieven. De 60cm brede SlimPanel laat zich gemakkelijk verplaatsen door smalle gangen of nauwe trappenhallen. 
De fermacell Eenmansplanten zijn dankzij hun afmeting van 150 bij 100cm bijzonder gemakkelijk te hanteren. Dat maakt ze heel geschikt voor het bekleden van plafonds of hellende dakvlakken. Voor wie het nog lichter mag, is de Comfort Board (15,5 kg)een antwoord. De lichtgewicht gipsvezelplaat van 12,5mm dik biedt eenzelfde robuustheid als de AK-gipsvezelplaat en de vierzijdig afgeschuinde kant garandeert een snelle en vlakke montage.


Veelzijdige vloerelementen

Voor de snelle en droge afwerking van vloeren ontwikkelde fermacell Vloerelementen. Ze bestaan uit twee lagen gipsvezelplaat en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. De twee gipsvezelplaten zijn verspringend met elkaar verbonden, waardoor er een liplas ontstaat. Er zijn varianten beschikbaar met een isolerende onderlaag, houtvezelplaat, minerale wol, vilt of polystyreen. Zo is er voor iedere toepassing een geschikt fermacell Vloerelement.
Met de vloerelementen kunt u onder meer ongelijke vloeren egaliseren en ophogen en – indien gewenst – in één beweging mee isoleren. Om bijkomende leidingen onder de vloer te verwerken, volstaat het ze uit te vullen met het fermacell Egalisatiemiddel en vervolgens af te werken met de fermacell Vloerelementen.


Gemakkelijk verwerken en… afwerken

Het verwerken van fermacell Gipsvezelplaten is eenvoudig. Breken, zagen, frezen en boren; het kan allemaal en zonder gebruik te maken van speciale gereedschappen. Keramische tegels kunnen op de platen verlijmd worden. Schilderen met gangbare verven, behangen, ook met glasvliesbehang of zelfs afwerken met sierpleister (na versterking van de voegen) is perfect mogelijk.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie