Bespaar energie met de doordachte hulpmiddelen in de badkamer van Bano

Dagelijks breng je de tijd door in het toilet en/of de badkamer. Ongemerkt kost een bezoek aan het toilet of douchen veel energie. Ga maar na, u moet staan, zitten, opstaan en wellicht over de badrand stappen.

Bovendien staat u bij het douchen of baden vaak op een gladde vloer. Om meer veiligheid en comfort te bieden in de badkamer heeft Bano diverse doordachte hulpmiddelen. Denk hierbij aan het (elektrisch) in hoogte verstelbaar toilet, de (elektrisch) in hoogte verstelbare wastafel en het in hoogte verstelbare douchezitje!


Hygiëne

Een goede hygiëne in de badkamer of op het toilet is niet alleen prettig, het houdt ook ziektekiemen buiten de deur. Goed ventileren en regelmatig schoonmaken is daarom essentieel. Maar dit moet natuurlijk ook kunnen. Het Bano badkamerconcept is zo ontworpen dat deze heel gemakkelijk schoon te maken is en daardoor de beste hygiëne biedt aan de gebruiker. Alle onderdelen van Bano (de wc, de wastafel, de kasten etc.) worden aan de muur bevestigd, zodat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en daardoor een goede hygiëne bieden aan de gebruiker. Tevens blijft er dan ook meer vloerruimte over voor eventuele verzorgers om hulpmiddelen te verplaatsen en te gebruiken. Ook is bijvoorbeeld aan de onderkant van de wastafel een omhulsel geplaatst om de buizen en leidingen heen, waardoor een en ander makkelijker en sneller schoon te maken is door de facilitaire dienst.


Door de gebruiker bedacht..

Het zijn de ‘ervaringsdeskundigen’ die duidelijk hebben gemaakt wat zij in een badkamer belangrijk vinden. Wetenschappers, ergonomen en fysiotherapeuten van de Universiteit van Bergen in Noorwegen, hebben die wensen vertaald in techniek en ergonomische voorwaarden. Vooraanstaande Scandinavische interieurontwerpers hebben gezorgd voor een stijlvol design. Waarbij het smaakvolle kleurgebruik ook nog eens een functionele rol speelt. Bano brengt met dit badkamerconcept, functionaliteit in de zorg en ergonomisch comfort en design, samen in praktisch, dagelijks gebruik.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie