Luchtdichte zolderisolatie én decoratie in één combinatie

Een zolder luchtdicht na-isoleren is geen eenvoudige opgave.  Met de toepassing van SlimFix Deco wordt dit echter kinderspel.

In slechts drie verwerkingsstappen is een zolder geïsoleerd, luchtdicht en esthetisch mooi afgewerkt. 


Luchtdicht profielsysteem

Het SlimFix Deco systeem van IsoBouw bestaat uit milieuvriendelijke isolatieplaten die zijn voorzien van een stootvaste, decoratieve beplating. Voor de bevestiging wordt een gepatenteerd kunststof profielsysteem toegepast. Naast een decoratieve functie zorgen de profielen ervoor dat de constructie luchtdicht wordt afgesloten. Dit laatste is belangrijk omdat luchtkieren tot warmteverlies kunnen leiden. Het realiseren van een luchtdichte aansluiting is normaliter een zeer lastige opgave. SlimFix Deco in combinatie met het Deco-profielsysteem lost dit probleem moeiteloos en zonder extra handelingen op. IsoBouw heeft de luchtdichtheid door TNO laten controleren.


Luchtspouw

SlimFix Deco wordt altijd toegepast met een luchtspouw tussen de isolatielaag en het dakbeschot. Het voordeel hiervan is dat de Rc-waarde hierdoor toeneemt. Tevens blijft het dak voor onderhoud beloopbaar zonder dat de zolderisolatie wordt beschadigd. Het derde voordeel is dat er minder geluidshinder is omdat contactgeluid tussen een werkend dakbeschot en de isolatieplaten wordt voorkomen. 


SlimFix Deco is leverbaar in diverse RC-waarden t/m 4.0. De isolatieplaat kan ook geleverd worden met een ‘biobased’ BioFoam-isolatiekern onder de naam SlimFix DecoBio. 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie