Soundblox opnieuw toegepast bij renovatie Erasmus Universiteit van Rotterdam

Een goede ruimteakoestiek is essentieel, zeker in collegezalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt.

Bij de grootscheepse renovatie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam vorig jaar werd na ca. 40 jaar in de nieuwe collegezalen opnieuw Soundblox toegepast, een logische keuze gezien de decennia lange ervaring van de universiteit met de geoptimaliseerde ruimteakoestiek en de sterk verbeterde spraakverstaanbaarheid in de collegezalen. In dit geval werd gekozen voor het opnieuw uitgebrachte driekamerblok, dat is opgenomen in de lijst met meest innoverende materialen van 2017.  Niet alleen leidt een slechte ruimteakoestiek tot vermoeidheid en een gebrek aan concentratie, maar op termijn ook tot gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk hier in de ontwerpfase al rekening mee te houden. Soundless Acoustics pleit al jaren  voor een verbetering van de ruimte akoestiek in publieke ruimtes. 


Geluidsabsorptie

Een goede ruimteakoestiek is essentieel, zeker in collegezalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt. Een ruimte met goede akoestische kwaliteiten en een optimale spraakverstaanbaarheid heeft direct effect op de leerprestaties. 
Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om de nagalm in een ruimte te reduceren en de spraakverstaanbaarheid te vergroten. Hinderlijke nagalm wordt zodanig gereduceerd dat de docent overal in de ruimte goed verstaanbaar is en er een prettige geluidsbeleving ontstaat. Daarmee wordt  de aandachtscurve van de studenten verlengd! Beleef hier zelf het gevoel van geluidsabsorptie.


Akoestische oplossing

Tegelijkertijd vormt deze akoestische oplossing de ideale manier om de geluidsabsorptie te integreren in een robuuste stabiele (scheidings)wand, die ook nog eens hoog kan worden opgebouwd. Met Soundblox is het in de collegezalen van de Erasmus Universiteit opnieuw gelukt een gevoel van rust te creeĆ«ren, niet alleen vanwege de aangename geluidsbeleving, maar ook vanwege het uiterlijke aspect. De rustige neutrale kleuren van de akoestische blokken werden gecombineerd met heldere kleuraccenten door de stoelen in elke zaal een andere kleur geven. Hiermee is een comfortabele leeromgeving  gerealiseerd waar de studenten zich optimaal kunnen concentreren. De Erasmus Universiteit is weer klaar voor de komende decennia.
 

Meer informatie over Soundless Acoustics is te vinden op de website.

« Nieuws overzicht