Meer keuze voor veilig geveldesign met het vernieuwde productaanbod van Rockpanel

Rockpanel heeft het volledige productaanbod vernieuwd om meer keuze te geven en een oplossing te bieden voor elk denkbare gevel.

Het ruime nieuwe assortiment varieert van Basistoepassingen tot Premium gevels. Combineer uw creativiteit met de FS-Xtra gevelplaten (A2-s1, d0) om elk compromis op het vlak van brandveiligheid uit te sluiten.


Binnen de Basistoepassingen biedt Rockpanel producten aan die ideaal zijn voor toepassingen rondom het dak of kleine gevels. Het segment Natuurlijke gevels beschikt over natuurlijk ogende producten die harmonieus in de omgeving passen en aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. Bij het ontwerpen van meer kleurrijke projecten zult u opgetogen zijn over ons assortiment binnen het Design gevels aanbod. Hier biedt Rockpanel u volledige keuzevrijheid op het gebied van kleur, design en vormen zodat u elke visie kunt waarmaken. Wanneer u geen compromissen wenst, dan is ons aanbod binnen Premium gevels uw beste keuze. Met dit product gamma kunt u geveloplossingen verwezenlijken zonder grenzen.


Welkom bij het nieuwe Rockpanel Uni

Het nieuwe Rockpanel Uni product, in voorraad bij onze dealers, is ideaal voor kleine gevels en toepassingen rondom het dak. Het product is in 3 RAL-kleuren verkrijgbaar en biedt alle bekende voordelen van Rockpanel plaatmateriaal. De onderhoudsarme Rockpanel Uni plaat is lichtgewicht, overschilderbaar, gemakkelijk hanteerbaar op de bouwplaats en bewerkbaar als hout. Zo bespaart u tijd en kosten. Bovendien is Rockpanel Uni niet gevoelig voor vocht. Het product zal dus niet uitzetten of krimpen en de randen hoeven niet te worden afgewerkt.


Meer keuze met een uitgebreid kleurenpalet

Het aantal standaardkleuren is uitgebreid van 24 tot 50. De standaardkleuren zijn leverbaar uit onze centrale voorraad en kunnen in elke hoeveelheid worden besteld bij de dealer. Zo kunt u zonder vertraging of extra kosten aanvullende details en flair toevoegen aan een gebouw. Daarnaast worden de bestaande 50 special kleuren van Rockpanel Colours uitgebreid met 44 nieuwe kleuren. In totaal kunt u voortaan kiezen uit 144 tinten en schakeringen die uw design tot leven brengt. Alle producten uit het Rockpanel Colours assortiment zijn gebaseerd op RAL- en NCS-standaarden zodat de kleuren perfect aansluiten met die van andere bouwelementen. In het geval u de gewenste kleur niet kunt vinden, dan biedt Rockpanel nog altijd de mogelijkheid voor custom kleuren.


Schoonheid die een leven lang meegaat

Om ervoor te zorgen dat Rockpanel gevels de tand des tijds doorstaan en dat de kleuren fris en sprankelend blijven, verbeterden wij het oppervlak van de Rockpanel Colours platen zodat het gemakkelijker gereinigd kan worden en nog onderhoudsarmer is. Voor extra gemoedsrust kunt u nog altijd kiezen voor onze ProtectPlus beschermlaag, die de platen zelfreinigend maakt - wanneer het regent wordt vuil op de gevel schoongespoeld door de natuur.


Waar esthetiek en brandveiligheid samenkomen

Brandveiligheid is een eis die aan belang wint in de bouwsector. Voor hoge of middelhoge gebouwen en voor andere toepassingen waarbij uitstekende brandprestaties wenselijk of vereist zijn, kan bij Rockpanel worden besteld in de FS-Xtra uitvoering (A2-s1, d0). In combinatie met steenwolisolatie en bevestigd op een aluminium of stalen achterconstructie met blindklinknagels voldoet dit product aan de strengste Europese eisen inzake beperkte brandbaarheid.


Wanneer compromissen uitgesloten zijn

Er zijn veel gevallen waarin u de hoogst mogelijke normen hanteert en compromissen uit den boze zijn. Of het nu gaat om een exclusief designdetail of om een representatief gebouw dat betrouwbaarheid moet uitstralen. Voor die projecten is ons nieuwe Rockpanel Premium gamma de ideale keuze.


Rockpanel Premium platen worden standaard geleverd in FS-Xtra (A2-s1, d0) uitvoering en met ProtectPlus beschermlaag. De nieuwe lijn kan besteld worden in alle kleuren en designs die beschikbaar zijn bij Rockpanel. Mocht u uw favoriete kleur niet in ons bestaande aanbod vinden, dan stemmen wij de kleur of het design graag af op uw specificaties. Ter afronding van de look die u wenst, kan Rockpanel de Premium platen leveren in speciale afmetingen en met gelakte randen in de door u gewenste kleur.


Een nieuw portfolio, een nieuwe merkidentiteit

Naast ons nieuwe product aanbod introduceren wij ook een nieuwe merkidentiteit. De evolutie van het merk, die onder meer gestalte krijgt door een nieuw logo en symbool, is afgestemd op de branding van het veelzijdige aanbod van de ROCKWOOL Group. Als onderdeel van de ROCKWOOL familie kan Rockpanel nu nog beter tonen hoe we de natuurlijke kracht van vulkanisch gesteente gebruiken om moderne leef- en werkruimten te verrijken en te transformeren.


Volledige details over het vernieuwde productaanbod de technische gegevens van de platen en informatie over de brandveiligheid vindt u op de website van Rockpanel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie