Veilig het dak op met Roval-RoofGuard® dakrandbeveiliging

Roval-RoofGuard® dakrandbeveiliging: veilig, modulair en licht

Onderscheid in kwaliteit is wat de Roval-RoofGuard® dakrandbeveiliging van Roval Aluminium kenmerkt. Deze lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging die deel uitmaakt van het assortiment aluminium beveiligingsproducten: Roval-RoofSafety®Systems.

Met de Roval-RoofGuard® zijn het betreden van en werken op het platte dak een stuk veiliger geworden. Roval Aluminium heeft de RoofGuard® mede ontwikkeld omdat architecten in het ontwerp rekening moeten houden met de verplichte veiligheidsvoorschriften op het platte dak.


Modulair en eenvoudig uitbreidbaar

De Roval-RoofGuard® is een modulair systeem, makkelijk uitbreidbaar en in hoogte verstelbaar. Het systeem bestaat uit staanders, liggers, een dubbele handrailing en kunststof contragewichten. De staanders en de dubbele railing zijn vervaardigd uit lichtgewicht aluminium, waardoor de montage wordt vergemakkelijkt en er minder gewicht op het dak rust. Ook de door Roval zelf ontwikkelde robuuste en sterke voet, waarin de staanders en liggers worden bevestigd, is van hoogwaardig aluminium. De Roval-RoofGuard® is zeer stevig en stabiel. Dat komt onder meer door de aluminium constructie en door de van gerecycled kunststof gemaakte, duurzame contragewichten van 25 kg. Deze contragewichten zorgen ervoor dat de RoofGuard® niet kan kantelen. Vanuit de aluminium voet lopen de aluminium liggers evenwijdig aan het dak in deze contragewichten.


Eenvoudige montage

De montage van de Roval-RoofGuard® is eenvoudig. De aluminium railingen worden in een handomdraai aan de staanders gemonteerd en ook de bevestiging van de liggers in de voet en het kunststof contragewicht is met een simpele handeling zó gebeurd. Het aantal benodigde staanders, leuningen en liggers is afhankelijk van de lengte van het dak of een deel ervan, dat beveiligd moet worden om vallen te voorkomen. 


NEN-EN 13374 gecertificeerd

De Roval-RoofGuard® is gecertificeerd conform NEN-EN 13374, klasse A. Dit betekent onder meer dat het systeem voldoende weerstand biedt tegen extreem neerwaartse krachten, dat de railingen bij een zijwaartse kracht slechts beperkt (en toelaatbaar) doorbuigen en dat de dakrandbveiliging blijft functioneren bij een forse opwaartse belasting. Groot voordeel van de Roval RoofGuard® naast zijn stabiliteit en stevigheid, is dat het systeem onderoudsarm is. Duurzaamheid is ook een kenmerk van de Roval-RoofGuard®. Het hoogwaardige aluminium heeft nauwelijks onderhoud nodig en behoudt een aluminiumleven lang zijn uitstraling.


In combinatie met aluminium muurafdeksysteem

De Roval-RoofGuard® is overigens prima te combineren met de aluminium muurafdeksystemen van Roval Aluminium. Indien gewenst en mogelijk kunnen de aluminium staanders onder de aluminium muurafdekkap tegen de opstaande betonnen of stenen dakrand worden bevestigd. Dit is een oplossing als er voldoende loopruimte moet zijn op het dak, zonder gehinderd te worden door de liggers en contragewichten. Als er op het dak geen borstwering is of de hoogte ervan minder bedraagt dan 150 mm dan kan de Roval-RoofGuard®-Plint worden toegepast. Deze plint is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en is standaard 177 mm hoog en 3000 mm lang.


LED-verlichting

Een bijzondere toevoeging is dat de Roval-RoofGuard® is uit te rusten met duurzame LED-verlichting. Hierdoor is het nog veiliger indien het dak bij duisternis moet worden betreden om bijvoorbeeld spoedeisende werkzaamheden uit te voeren.

Meer informatie, Cad-tekeningen en bestekteksten zijn te vinden op de website van Roval Aluminium.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie