Veelbelovende lichtbetonconstructies in de etalage

Met een feestelijke opening stelt KLB-Klimaleichtblock op 29 november zijn expositie met als thema energetisch bouwen voor.

De plaats is het “Innovatiecentrum voor duurzaam bouwen” in Rotterdam, het trefpunt voor politiek, onderzoek en industrie. Met  KLB-Klimaleichtblock is nu ook de grootste Duitse verkoopmaatschappij van lichtbeton vertegenwoordigd. De onderneming presenteert ter plaatse vooral een wandconstructie uit de metselsteen “KLB-Kalopor Ultra“ (warmtegeleidingscoëfficiënt λR = 0,07 W/mK).


Warmte-isolerende eigenschappen

Als hoek gemetseld, worden hier verschillende uitvoeringsvarianten getoond: op de linkerhelft van de voorzijde wordt een mineralen isolatiebepleisteringsysteem gebruikt. Het harmoniseert uitstekend met de uitermate warmte-isolerende eigenschappen van de metselsteen. De combinatie van beide bouwmaterialen maakt een U-waarde van 0,20 W/m²K mogelijk – en dat zonder bijkomend warmte-isolerend compoundsysteem (WDVS). Dat maakt de constructie niet alleen slanker, maar ook uitvoeringsvriendelijker en praktisch onderhoudsvrij. “Met de klinkers willen we tonen dat onze lichtbetonnen stenen ook zeer goed in de favoriete bouwwijze van Nederland uitgevoerd kunnen worden”, aldus de directeur van KBL, Andreas Krechting. 


Lichtbetonnen stenen

De achterzijde van de modelwand blijft echter zonder bovenbepleistering of klinkers. Hier wordt het geheim in de lichtbetonnen stenen reeds aan het oppervlak duidelijk: haar poreuze structuur maakt luchtpenetratie mogelijk die in de zomer tegen oververhitting beschermt en in de winter warmte in het metselwerk bindt. Rein mineralen isolatiemateriaaldeeltjes uitsteenwol in de “KLB-Kalopor Ultra“ onderbreken bovendien de warmtestroom en verbeteren daarmee het reeds hoge isolatievermogen van de buitenwand.
 

« Nieuws overzicht