Prijswinnend lineair vilten plafondsysteem van Hunter Douglas toegepast in nieuw bedrijfsgebouw

A-merkenleverancier Brand Masters pioniert met HeartFelt®

Brand Masters uit Oosterhout is een jong en opkomend bedrijf in de zoetwarensector met een eigen stijl van ondernemen; vooruitstrevend en origineel. Deze eigenschappen komen terug in hun nieuwe bedrijfsgebouw in het Brabantse Oosterhout. Voor alle representatieve ruimtes in het gebouw, zoals de entree, de hal en de showroom, koos architect Jeroen Weijers van Van Oers Weijers Architecten BNA uit Tilburg voor de afwerking van het plafond voor HeartFelt®, Hunter Douglas’ innovatieve modulaire en lineaire plafondsysteem van vilt.  


De keuze voor HeartFelt® maakt van Brand Masters een pionier op het gebied van architectonische plafondoplossingen. Als één van de eerste bedrijven in ons land kiest de leverancier van zoetwaren voor de grootschalige implementatie van het bekroonde Red Dot Award 2017 plafondsysteem van Hunter Douglas. 


Opdracht voor een hoogwaardig pand

“Brand Masters gaf ons de opdracht om een hoogwaardig pand te ontwerpen en laten bouwen, zowel op het gebied van het exterieur als het interieur”, vertelt architect Jeroen Weijers van Van Oers Weijers Architecten BNA. “Dat is terug te zien in kwaliteit van de bouwmaterialen die we gebruikt hebben, de afwerking van het interieur en de strakke lijnen van het gehele design. Het straalt een bepaalde rust en tijdloosheid uit.”


Akoestische eigenschappen

Weijers zegt dat de duurzame en akoestische eigenschappen van HeartFelt® ook een rol speelden in de keuze voor het plafondsysteem. “HeartFelt® is vooral toegepast in de representatieve ruimtes, daar waar bijvoorbeeld klanten en prospects ontvangen worden. Een goede akoestiek is daar erg belangrijk.” Brand Masters is een bedrijf dat duurzaam ondernemen serieus neemt, zo heeft het nieuwe onderkomen bijvoorbeeld een eigen sportschool voor het personeel. “Dat HeartFelt® 100% recyclebaar en Cradle to Cradle-gecertificeerd (brons) is, versterkt het duurzame karakter van het pand”, volgens de architect.


Het nieuwe onderkomen van Brand Masters is voor Weijers het eerste project waarin hij HeartFelt® toepast. Bang om te pionieren waren hij en zijn opdrachtgever niet. “Soms is het de rol van de architect om wat risico te nemen en een nieuw materiaal of een nieuwe oplossing aan te dragen. Als bureau werken we al jarenlang goed samen met Hunter Douglas, daarom had ik alle vertrouwen in een goed resultaat. Dat vertrouwen is beloond: de klant is meer dan tevreden en heel enthousiast over het totale project.”
 

« Nieuws overzicht