Brandwerende Systemen: optimale brandwerendheid!

Passieve brandbescherming opgebouwd uit vele, op elkaar afgestemde componenten

Op zoek naar inventieve totaaloplossingen? Walraven B.V. biedt met haar Brandwerende Systemen een uitgebreid pakket aan afdichtingsproducten voor passieve brandbescherming van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Het assortiment omvat diverse typen brandmanchet, brandwerend schuim, brandwerende coating, kit en mortel voor het brandwerend, rookdicht en geluidsisolerend afdichten van:

  • Buis- en kabeldoorvoeringen;
  • Dilatatievoegen, bouwnaden en holle ruimtes;
  • Verlichtingsarmaturen voor verlaagde plafonds en contactdozen voor brandwerende wanden;
  • Alsmede diverse op brandveiligheid geteste bevestigingsproducten.
Eenvoudig, effectief en efficiënt

Walraven heeft onlangs een nieuwe brandmanchet voor standaard wand- en vloerdoorvoeringen gelanceerd: de Pacifyre® BFC Brandmanchet. Dit brandmanchet is geschikt voor vele kunststof buizen tot Ø160 mm, zowel dun- als dikwandig. Installeren kan eenvoudig in normale, maar ook in vochtige omstandigheden.

Het nieuwe product biedt tot 4 uur brandbeveiliging in plafonds en tot 2 uur brandbescherming in wanden. De manchet heeft een ruime maat dat zorgt voor meer flexibiliteit in positionering en heeft een lage inbouwhoogte van 42,5 mm. Daarnaast beschikt de BFC Brandmanchet over een CE-markering.

Altijd een passende oplossing

De Pacifyre® EFC Brandmanchet is ook zo’n handig product. Hiermee kunnen meerdere doorvoeringen van verschillende buisdiameters brandwerend afgedicht worden. Het manchet is geschikt voor zowel brandbare leidingsystemen tot Ø160 mm als niet-brandbare leidingsystemen tot Ø108 mm met brandbare isolaties tot 100 mm dik.

Het innovatieve ontwerp van de EFC Brandmanchet maakt het zelfs mogelijk om bijzondere toepassingen af te dichten, zoals doorvoeringen met een nulafstand of in een hoek. Iedere verpakking van de Pacifyre® EFC bestaat uit een rol zelfklevend intumeserend band, RVS-band en bevestigingsmaterialen. Extra RVS-band en bevestigingsmaterialen zijn apart bij te bestellen.

Voor een eventuele restopening tussen buis en wand of tussen buis en vloer ≤ 25 mm kan Tangit® FP 430 Brandwerende Acrylaat Kit gebruikt worden. Deze kit zorgt voor een rookdichte en brandwerende afdichting.


Ruimte rondom doorvoeringen ≤ 100 mm kunnen met de Pacifyre®  FPM Mortel afgedicht worden. Deze brandwerende mortel is speciaal geschikt voor het afdichten van openingen rondom buis- en kabeldoorvoeringen in steenachtige wanden en vloeren. Tevens kunnen brandkleppen, ventilatiekanalen en brandwerende deuren rookdicht en brandwerend ingemorteld worden met de mortel.

Barrière tegen rook, vuur en geluid

Naast de Pacifyre® EFC Brandmanchet bevat het assortiment de Pacifyre® MK II Brandmanchet; een eendelige inbouwbrandmanchet waarmee u een buisdoorvoering van metalen, kunststof en/of meerlagen buis 60 minuten brandwerend en rookdicht afsluit. Of het nu gaat om horizontale, verticale of zelfs diagonale buisdoorvoeringen, met de Pacifyre® MK II Brandmanchetten voldoen brandcompartimenten moeiteloos aan de bouwvoorschriften.

De kracht van de Brandwerende Systemen zit in het gecombineerde gebruik van de gecertificeerde Pacifyre® en Tangit FP-producten. Het assortiment Brandwerende Systemen van Walraven biedt nagenoeg voor iedere situatie een passende oplossing!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie