Unieke combinatie daglicht en kunstlicht

Beide factoren zijn onmisbaar

Daglicht en kunstlicht, het een kan niet zonder het ander. Vaak worden er verschillende keuzes gemaakt per ruimte betreft de verlichting. Die keuzes hangen af van de intentie van de ruimte, maar dat beide factoren onmisbaar zijn is een feit. Hoe ideaal zou het zijn als je daglicht en kunstlicht kan combineren waardoor er slechts een afwerking aan het plafond benodigd is?

Combinatie van beide

Daglicht en kunstlicht kunnen gemakkelijk samen worden geïntegreerd in één systeem. Het Solatube daglichtsysteem combineert de twee factoren zonder moeite. Optioneel kan er namelijk een verlichtingsarmatuur in de daglichtbuis worden geplaatst. Door middel van een schakelaar kan ’s avonds of ’s nachts ledverlichting ingeschakeld worden. Met slechts één armatuur aan het plafond zorgt dit voor een strakke, fraaie en functionele afwerking.

TechLED

De Solatube TechLED is een geavanceerder systeem, werkend op basis van een licht- en bewegingssensor. Met deze combinatie ontstaat er een automatisch daglicht- en ledlichtsysteem om zowel overdag als ’s avonds een gelijkmatig lichtniveau te hebben. Meer informatie over de integratie met kunstlicht vindt u hier.

Projectvoorbeeld

Het bedrijf The Fragrance & Beauty Company BV wil zo min mogelijk lampen gebruiken, omdat lampen zorgen voor temperatuursverhoging op de werkplek. De Warehouse Manager Quint Sanders heeft gekozen voor het duurzame Solatube daglichtsysteem met TechLED. Wanneer het daglicht minder is, vult TechLED automatisch aan met energiezuinige led verlichting. Het daglicht zorgt voor extra daglicht op kantoor en gaat door de goede isolatie temperatuurverschillen tegen. Bovendien verhoogt daglicht het concentratievermogen van de werknemers.

« Nieuws overzicht