Monumentenzorg: minerale bescherming voor nu én later

Met je verleden ga je zorgvuldig om. Zeker wanneer je dat verleden kunt zien en aanraken.

Krijg je te maken met een monumentaal gebouw, dan ga je aan het werk met kostbaar en kwetsbaar onroerend goed. Monumentale gebouwen hebben jaar in jaar uit te maken met regen, wind en zon, met mensen en met luchtvervuiling.

Om ze daar zo goed mogelijk tegen te beschermen heeft Caparol, fabrikant van bouwverven en gevelisolatie, de kennis van en de zorg voor monumenten samengebracht in een omvangrijk assortiment silicaat- en kalkproducten. 

Belangrijke bestanddelen

Silicaten en mineralen, zoals calcium, zijn een belangrijk bestanddeel van veel verfproducten van Caparol die bedoeld zijn voor het onderhoud van monumenten. Vulstoffen en pigmenten op basis van mineralen, in combinatie met kaliwaterglas als bindmiddel, maken de verf zeer weersbestendig en slijtvast. Minerale verven zijn extreem waterdamp-open, maar weren op natuurlijke wijze algen en schimmels en leveren daardoor ook een belangrijke bijdrage aan een gezond binnenklimaat.  

Bijzondere uitstraling

Silicaatverven zijn uitstekend bestand tegen licht. Ook bij een extreme UV-straling blijven de kleuren fris, helder en krachtig. De bijzonder fraaie, matte uitstraling van deze minerale verven past bij het historische karakter van monumenten. Bovendien zijn Caparol-verven op mineraalbasis onbrandbaar. Een belangrijk voordeel met het oog op het onvervangbare karakter van monumentale gebouwen.    

Vraag de brochure nu aan via info@caparol.nl! Voor overige informatie over Caparol bezoekt u onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie