Verbandwisselkamer: de bouw gaat van start!

Stichting Kind & Brandwond zamelde voldoende geld in om te starten met de bouw van de meest kindvriendelijke verbandwisselkamer van Europa in het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis te Groningen.

WAUW: Acties voor de verbandwisselkamer Het geld werd bij elkaar gebracht door de donatie van een deel van het inschrijfgeld van de 4 Mijl, de Charity run, de collecte tijdens het evenement, de opbrengsten uit de actie WAUW, met onder andere de stenen verkoop én eerdere giften die werden ontvangen voor de verbandwisselkamer.

Gift Saval voor verbandwisselkamer

Saval leverde als bijdrage een deel van de opbrengsten van de introductie van de nieuwe duurzame schuimblusser Bioclass Gold (B6P-SC HR). De actie leverde het bedrag van € 5.037,50 op, wat zal worden gebruikt voor het inrichten van de nieuwe verbandwisselkamer in het brandwondencentrum van het Martini ziekenhuis in Groningen. De verbandwisselkamer zorgt ervoor dat kinderen met brandwonden niet op hun verblijfkamer de vervelende verbandwissel hoeven te ervaren. De verblijfkamer blijft daarmee ‘veilig terrein’. Om vervolgens de verbandwisselkamer zo min mogelijk te associëren met de onprettige handeling, wordt deze ingericht om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen.

« Nieuws overzicht