Meer plafondinspiratie in Armstrongs A-book

Armstrong Ceiling Solutions presenteert dit jaar een vernieuwd A-book. In het naslagwerk zijn meer dan 30 prestigieuze projecten uit heel Europa terug te vinden. Een inspiratieboek van en voor architecten.

Esthetiek, akoestiek, duurzaamheid en installatie. Dat zijn de belangrijkste pijlers van het A-book 2018. Het inspiratieboek toont het assortiment, laat zien welke mogelijkheden er zijn en brengt de nieuwste trends op het gebied van plafondinstallatie in beeld. Voor deze uitgave zocht Armstrong Ceiling Solutions nadrukkelijk de samenwerking met architecten. Marketing manager Thomas Kramer legt uit: “Architecten zijn een erg belangrijke doelgroep. Daarom hebben we dit boek nadrukkelijk met hen samen ontwikkeld. We kregen volledige openheid in hun werkwijze, filosofie en specifieke praktijkervaringen. Wat voor plafond kies je bijvoorbeeld in een ruimte met veel omgevingsgeluid? Op die en meerdere vragen geeft dit boek een kant en klaar antwoord.”

Koffietafelboek

Zowel qua vormgeving als inhoud sloeg Armstrong Ceiling Solutions een nieuwe weg in. Het nieuwe A-book kreeg de look en feel van een magazine mee. Een ‘koffietafelboek’ voor architecten op zoek naar inspiratie. Kramer verduidelijkt: “We geven dit A-book al jaren uit. Voorheen was het vooral een bundeling van onze projecten. Dit jaar gaan we voor het complete verhaal. Behalve het tonen van fraaie beelden van projecten laten we ook architecten aan het woord. Bij een aantal projecten vind je een korte toelichting van de betrokken architect. Kortom; meer duiding en meer informatie over totstandkoming en de implementatie van materialen.”

Europese inspiratie

Verdeeld over 104 pagina’s vinden lezers diverse Europese projecten terug waar plafondsystemen van Armstrong Ceiling Solutions zijn toegepast. Een aansprekend voorbeeld is de Ystalyfera Welsh Medium Comprehensive School. Het pand werd voorzien van 2000 m² canopies (plafondeilanden), cradle-2-cradle gecertificeerde minerale tegels  en metalen plafondtegels met een eikenhouten look. De akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat de leerlingen geen hinder ondervinden van omgevingsgeluid.

Over Armstrong

Armstrong Ceiling Solutions is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider op het gebied van hoogwaardige akoestische plafondsystemen. Armstrong biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong Ceiling Solutions een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie.

Het A-book is online te bestellen via: armstrongplafonds@armstrongceilings.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie