C+, D+ of E+… Renson heeft voor elk wat wils op vlak van vraaggestuurde ventilatie

Ventilatie op maat van bewoners en met nadruk op installatiegemak

Voordelen voor zowel bewoners als installateurs bij de nieuwste producten op gebied van vraaggestuurde woonhuisventilatie, met of zonder warmteterugwinning.

Ventilatiesysteem C+ met Healthbox 3.0: snel inregelen, installaties online beheren

Met de nieuwe Healthbox 3.0 als hart van het Renson C+ ventilatiesysteem, spreken we voortaan van een geconnecteerd systeem voor vraaggestuurde ventilatie met natuurlijke toevoer van verse lucht via raamventilatieroosters. Via de webportal kan je als installateur je verschillende installaties perfect beheren en opvolgen, terwijl de installatie-app je heel wat tijd oplevert tijdens de fijnregeling van de ventilatie-unit. “Via de app kan je de drukval van elk ventilatiekanaal bekijken,” bevestigt ook installateur Jordi Nys (N-tech). “De Healthbox 3.0 meet de luchtweerstand per leiding zodat hij zelf weet welke klepstand en toerental nodig is om het nodige debiet te realiseren. Je wordt eigenlijk stap voor stap door de inregeling gegidst. Bovendien heb je na de kalibratie met één druk op de knop alle gegevens ter beschikking in de webportal.”

Vraaggestuurde D+ balansventilatie met app-bediening

Met de Endura Delta pakt Renson uit met een balansventilatie-unit (beschikbaar in 3 debietvarianten: 330, 380 en 450 m³/h) die qua vraagsturing een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Met ingebouwde CO2-, VOC- en vochtsensoren kan daarmee ook op het vlak van balansventilatie nu pas echt geventileerd worden op basis van de behoeften en het leefpatroon van de bewoners. En dat tegen het laagst mogelijke verbruik en met een zo hoog mogelijke warmteterugwinning (tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen). De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op de begane grond of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging. Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening werd een app ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee die de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of onderhoud toe zijn. Via dezelfde app kan je als installateur het balansventilatiesysteem handig en snel inregelen. Het maakt het je ook een stuk makkelijker om de debieten te loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bij te houden ten behoeve van eventuele latere ingrepen.

Ventilatiesysteem E+: ventileer en verwarm waar je leeft

Ook het E+ ventilatiesysteem zweert bij vraaggestuurd ventileren, alleen is de centrale ventilatie-unit hier gecombineerd met een lucht/water warmtepomp en een 300 l boilervat in één en hetzelfde toestel: de Endura. De warmte uit de vervuilde binnenlucht wordt teruggewonnen als hernieuwbare energiebron voor lage temperatuurverwarming en sanitair warm water. “De Endura is vooral interessant voor nieuwe gezins- of  kleine meergezinswoningen,” getuigt installateur Frederick Buckens. “In principe heb je genoeg aan anderhalve vierkante meter voor de volledige opstelling, inclusief de gaswandketel die altijd in backup geplaatst wordt. Als de warmtevraag te hoog is en/of het rendement van de warmtepomp te laag is, dan gaat die ketel automatisch bijverwarmen.”


 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie