DUOX. Hét digitale intercomsysteem van Fermax dat alle verwachtingen overtreft!

De kracht van digitale communicatie.

Met ‘s-werelds eerste volledig digitaal intercom systeem vertegenwoordigt FERMAX met DUOX een innovatieve vooruitgang op het gebied van audio en video intercom. De kracht van digitale communicatie. DUOX zet een hoger prestatieniveau neer in combinatie met installatiegemak en kostenbesparing op installatietijd. Stap in de toekomst en maak gebruik van die kracht.

DUOX, het nieuwe tweedraads digitale intercomsysteem van FERMAX!

100% digitaal

Fermax deurintercom heeft met zijn nieuwe 2-draads techniek DUOX een nieuwe stap gezet in de wereld van intercom. Het systeem DUOX is een 100% digitaal systeem welke op eenvoudige wijze geïnstalleerd kan worden en tevens op bestaande bekabeling kan worden toegepast.

Zo kan de bestaande bekabeling worden hergebruikt (milieuvriendelijk), maar wordt ook veel tijd bespaard op installatie. Dit betekent minder overlast voor de bewoners en dus een zeer geschikt systeem voor renovatie werk. Uiteraard is DUOX ook geschikt voor gebruik in nieuwbouw situaties.

Bespaar op installatietijd

Deze techniek bestaat uit een compleet 2-draads én polariteit ongevoelig systeem.

Een groot bijkomend voordeel is dat er geen aftak elementen of videoverdelers nodig zijn. Dit bespaart op installatietijd en biedt installatiegemak. In het appartement zelf worden geen elektronische onderdelen gebruikt die nodig zijn voor het aansluiten van een audio toestel of monitor, wat tevens een groot voordeel is.


Een DUOX systeem is video voorbereid. De bewoner heeft de keuze om te kiezen tussen audio of video monitor, mits het deurstation is uitgerust met een camera.

Keuzes in overvloed

De deurstations zijn leverbaar in een module systeem Skyline, of vandaalbestendig RVS Marine. Is er alléén audio gewenst, dan is er keuze uit twee type toestellen: de Loft Basic en de Extra. Het onderscheid zit in de functietoetsen. De Extra is uitgevoerd met twee functietoetsen voor het schakelen van bijvoorbeeld verlichting of een tweede deur of hekwerk.
De video monitoren zijn leverbaar met of zonder hoorn: de VEO en VEO-XS. Naast een groot kleurenscherm van 4,3” hebben deze monitoren de mogelijkheid voor het opslaan van 150 foto’s met datum en tijds notering. Zo heeft de bewoner zicht op wie er aan de deur heeft gestaan, terwijl hij zelf niet thuis was.

Gericht op klant en toekomst

Het Fermax DUOX systeem is een techniek gericht op de wensen van de klant en op de toekomst. Dit houdt in dat het systeem op eenvoudige wijze kan worden uitgebreid of voorzien worden van meer functionaliteiten. Denk hierbij aan een koppeling op het eigen Wi-Fi netwerk, zodat het mogelijk wordt om met smartphone of tablet de bezoeker te woord te staan. Toekomst die wel héél dichtbij komt.

Meer informatie

Fermax wordt vertegenwoordigd door Monacor Nederland: www.monacor.nl.

Extra product informatie vindt u ook op: www.fermax.nu/duox.

Heeft u vragen over onze producten of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op via info@monacor.nl of bel naar 024 358 5555.

« Nieuws overzicht