Optimale bescherming tegen geluidsoverlast, met minimale bouwruimte

Geluidsisolerend en -absorberend hekwerk Noise reducer van Heras biedt lichte, doeltreffende en duurzame geluidswering

Heras breidt haar assortiment uit met een geluidsisolerend en -absorberend hekwerk. Deze Noise reducer beschermt optimaal tegen geluidsoverlast en neemt bovendien minimale bouwruimte in beslag. Met het nieuwe type hekwerk biedt Heras – Europees marktleider in perimeter protection – een ideale oplossing voor drukbevolkte gebieden waarin perimeter protection en het voorkomen van geluidsoverlast hand in hand gaan.
 

Ideale oplossing

Jeroen Huijbregts, Marketing Manager Nederland bij Heras: “In Nederland is steeds minder plek om te bouwen. Elke beschikbare meter wordt benut, ook als daardoor bijvoorbeeld een woonwijk aan een lawaaierig industrieterrein of drukke verkeersader komt te grenzen. Geluidsoverlast is dan onvermijdelijk, wat een negatieve uitwerking op de woon- en leefomgeving, en de gezondheid van mensen heeft. Een hekwerk dat ook beschermt tegen overmatig geluid is in dat geval de ideale oplossing.”

Maximale bouwhoogte tot zes meter

De Noise reducer is een lichte, doeltreffende en duurzame geluidswering met zeer goede geluidsisolerende en -absorberende waarden. De geluidswering is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Noise reducer en de Noise reducer HA. Beide varianten bestaan uit een slim ontworpen sandwichconstructie van PE-netweefsel, een kern van geluidsabsorberende minerale wol en een dunne metalen plaat voor extra geluidsisolatie. De Noise reducer heeft een maximale bouwhoogte van drie meter. De Noise reducer HA is geschikt voor hoogtes tot zes meter. Dankzij een extra laag minerale wol, biedt deze uitvoering meer geluidsabsorberend vermogen dan de andere variant.

Compacte constructie

Naast de uitzonderlijke geluidsisolerende werking, is de compacte constructie een ander belangrijk pluspunt van deze Nederlandse uitvinding. Daardoor is het hekwerk geschikt voor uiteenlopende locaties met weinig ruimte. De Noise reducer bestaat uit geprefabriceerde bouwelementen en is daardoor eenvoudig te installeren.

« Nieuws overzicht