Zolderisolatie met ‘biobased’ isolatiemateriaal

Isoleren met een betere milieuscore en verdere CO2-reductie, zonder meerkosten.

Al enkele jaren levert IsoBouw voor het na-isoleren van zolders het zeer succesvolle product SlimFix Deco. Dit snel, eenvoudig en luchtdicht verwerkbare systeem kent veel enthousiaste gebruikers. Om de voorsprong op andere systemen verder uit te bouwen introduceert IsoBouw een nieuwe generatie met een verder verbeterde milieuprestatie.

Een stap richting biobased bouwen

De EPSHR  isolatiekern had al de beste milieuscore, mede dankzij het feit dat het voor 98% uit lucht bestaat. IsoBouw gaat nu nog een stap verder richting biobased bouwen. De EPSHR isolatiekern wordt voor ca.10% vervangen door het biologische isolatiemateriaal BioFoam. BioFoam  is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Producten met toevoeging van BioFoam  worden door IsoBouw gelabeld als ‘BioFoam-inside’.

Plantaardige grondstoffen

Het gepatenteerde BioFoam is vergelijkbaar met Airpop (geëxpandeerd polystyreen). Het ziet er qua structuur hetzelfde uit en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen. Het grote verschil is dat BioFoam bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen (oneindig materiaal). BioFoam is hiermee de eerste schuimisolatie dat gemaakt wordt van een biologisch basismateriaal. BioFoam kan net zoals Airpop, 100% hergebruikt worden. Daarnaast is het ook biologisch afbreekbaar.

SlimFix Deco zolderisolatie met BioFoam-inside voor:

  • Een nog betere milieuscore.
  • Een verdere CO2-reductie.
  • Handhaving van 100% recyclebaarheid.
  • Milieubewuster isoleren zonder meerkosten.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie