SIPs: Hét nieuwe bouwen

Het ruwbouw casco dat isolatie en drager in één combineert

Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een ruwbouw casco dat bestaat uit SIP-panelen. SIP staat voor Structural Insulated Panels oftewel constructief isolerende sandwichpanelen. Dit betekent dat SIPs isolatie en drager in één combineert.

Zeer sterk skelet

Door de volvlakse verbinding van het binnen- en buitenblad met een hoogwaardige isolatiekern (de zogenoemde sandwich) gaan de verschillende materialen in eigenschappen met elkaar samenwerken en versterken ze elkaar. Er ontstaat een dun, licht maar ook energiezuinig en zeer sterk skelet van een woning.

Prefab casco

De SIP-panelen worden in een gecontroleerde productie-omgeving geprefabriceerd. Onderling worden de panelen gekoppeld met geïsoleerde verbindingsveren. Zo ontstaat een luchtdichte en koudebrugarme schil. Door de stijfheid en sterkte van de samengestelde elementen geeft dit een voorspelbare reactie op toegepaste belastingen.

Energiezuinig of -neutraal bouwen

Door de hoge thermische eigenschappen is het casco geschikt voor energiezuinige of energieneutrale woningen. Met de juiste uitvoering van details biedt het systeem een basis voor een NOM- of BENG-woningen maar ook een Passiefhuis. Isolatiewaarden van Rc 5.0 of Rc 7.0 worden met gemak behaald in de totale opbouw van de gevel- of dakconstructie. Hogere isolatiewaarden zijn met aanvullende maatregelen makkelijk te bereiken. Het houtpercentage van het casco ligt gemiddeld op 4% waardoor de koudebrugfactor zeer laag is. Het systeem voldoet aan een luchtdichtheidsklasse 3, uitstekend, met een qv;10 waarde van < 0,15 dm3/s.m2.

Snelle bouwdoorlooptijd

De SIP-elementen worden als bouwpakket op het project geleverd. Het ruwbouw casco wordt binnen een aantal dagen wind- en waterdicht opgeleverd zodat direct verder gegaan kan worden met de afbouw van de woning. 

Vrijheid in afwerking

Bij een SIP bouwsysteem zijn de mogelijkheden onbeperkt in de afwerking van het systeem. De gehele dekhuid is voorzien van een OSB/3 plaat waar vrijelijk in geschroefd kan worden. De gevel kan bekleed worden met bijv. steenstrips, verduurzaamd hout of stucwerk.

Meer informatie over SIPKingspan TEK SIP: basisinformatie over het bouwsysteem
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie