Happy birthday to FOAMGLAS® T3+ | 28-september-2018 |
T3+, de jongste telg in de FOAMGLAS®-familie, blaast zijn eerste verjaardagskaarsje uit. En dat doet hij met gepaste trots.
Reeds na één jaar bestaat maar liefst 60% van het totale FOAMGLAS®-volume uit de nieuwe isolatieplaat, met een lambdawaarde die ruim 12% beter is dan die van zijn oudere broer T4+. En de interesse blijft maar toenemen.
FOAMGLAS® onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door zijn unieke combinatie van een hoge thermische isolatiewaarde met een ongekende druksterkte en een uitzonderlijke brandweerstand. Deze speciale eigenschappen blijft FOAMGLAS® generaties lang behouden, aangezien de grondstof van cellulair glas - minstens 60% gerecycled glas, aangevuld met minerale stoffen zoals zand, dolomiet en ijzeroxide - volstrekt ongevoelig is voor water(damp), schimmel, corrosie en temperatuurswisselingen.
Bijkomende sterke troef
Met T3+ zijn de medewerkers van FOAMGLAS®, sinds juli 2017 onderdeel van het Amerikaanse Owens Corning, vorig jaar nog een stap verder gegaan. Na meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling verrasten ze vriend en vijand met een plaat waarvan het isolerend vermogen ruim 12% hoger ligt dan dat van zijn voorganger T4+ (van λ=0,041 naar λ= 0,036 W/mK), en dat zonder afbreuk te doen aan de druksterkte van het materiaal.
T3+ is voor FOAMGLAS® de belangrijkste productinnovatie in 30 jaar. Het vooronderzoek besloeg ongeveer drie jaar, gevolgd door nog eens 1,5 jaar productietesten, en een investering van 1,2 miljoen euro in nieuwe technologie.
Toekomstgericht
Managing Director Benelux Frank Vanhove:
“Met T3+ geeft FOAMGLAS® een antwoord op de uitdagingen van de bouwsector: een steeds betere energie-efficiëntie, maar ook het beter beheren van de totale kostprijs van een gebouw, dus niet alleen de kostprijs van het gebouw zelf, maar ook de onderhouds- en operationele kosten gedurende de levensduur van het gebouw.
Dankzij de spectaculair verbeterde lambdawaarde kan FOAMGLAS®-isolatie nu in minder lagen of in een dunnere dikte wordt geplaatst. Dat betekent een aanzienlijke winst in tijd en kostprijs. Bovendien staat geen enkel isolatiemateriaal garant voor zo weinig onderhoudskosten en zo’n langdurige bescherming. Na 40 jaar is cellulaire glasisolatie nog altijd even droog en doeltreffend als op het moment dat het werd geplaatst.“
« Nieuws overzicht