De energietransitie vraagt om nieuwe bouwtechnieken

Energetische renovatie van bestaande woningen is essentieel voor de transitie naar duurzame energie in Nederland

Marketing manager Gerard Sleegers licht toe hoe IsoBouw Systems bv, leverancier van isolatiesystemen inspringt op de actualiteit:

"De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening. Nieuwbouwwoningen kunnen eenvoudig energieneutraal worden gemaakt, maar hebben door hun beperkte aantal maar een marginale impact op het energiegebruik van het totale woningbestand. Energetische renovatie van bestaande woningen is daarom essentieel voor de transitie naar duurzame energie in Nederland. Met de huidige bouwpraktijk is het lastig om woningen energetisch te renoveren met voor de bewoner/eigenaar aantrekkelijke voorwaarden. Dit vraagt om toepassing van nieuwe technieken.

Na-isoleren dak hoofdprioriteit

Bij de energetische verbetering van een woning wordt vaak als eerste naar het dak gekeken. Daar is nu eenmaal de grootste winst te behalen. Maar elk dak vraagt om een andere oplossing. Ga je aan de binnenkant of aan de buitenkant isoleren? Is het bestaand dakbeschot nog goed? Worden er PV-panelen toegepast? Voor elk antwoord biedt IsoBouw een passende oplossing met innovatieve en vernieuwende isolatiesystemen.

Maar een andere,  niet onbelangrijke,  vraag is: Hoe kun je het geheel betaal houden? Oftewel: Wat is het budget?

 

SlimFix RenoTwin van IsoBouw Systems bv

Slimfix RenoTwin

 
Beperkt budget?

Is het vanwege de financiën voor uw huidig project nog te vroeg om nu volledig te renoveren (bijv. naar NOM) maar wilt u wel de energie-index verbeteren? Ook gefaseerd renoveren is dan mogelijk. Belangrijk hierbij is dat de maatregelingen die nu uitgevoerd worden in de toekomst eenvoudig, dus voordelig, aangevuld kunnen worden tot een beter niveau, zoals bijv. nul-op-de-meter.

Een goede maatregel is bijvoorbeeld de gelijktijdige aanpak van het dak en de gevel. Om de energiebehoefte zover mogelijk terug te beperken kunnen deze bouwdelen worden voorzien van een isolatieschil met een Rc-waarden van 6.0 of 7.0. De resterende energiebehoefte wordt dan op een later moment ingevuld met installatietechniek.

NOM-woningen met IsoBouw Systems bvNOM-woningen met IsoBouw Systems bv

NOM-project met IsoBouw Systems bv

Betaalbaar conceptueel renoveren

IsoBouw streeft er naar om samen met geselecteerde partners het beste bouwtechnische en bouwfysische resultaat te bereiken tegen de laagst mogelijke kosten. Zo wordt de beoogde energiebesparing ook daadwerkelijk bereikt en blijven renovatieprojecten betaalbaar. Samen met andere producenten, aannemers en architecten bedenkt IsoBouw op basis van de nieuwste technologieën innovatieve oplossingen met losse componenten. Dit resulteert in totale gevel- en dakconcepten bestaande uit slimme ‘legostenen’. Deze worden optimaal op elkaar afgestemd. Het resultaat: een slimme combinatie en ontwikkeling van standaardproducten waarmee de gebouwschil flexibel, snel en tegen lage kosten gerenoveerd kan worden. Oftewel, een perfect functionerende totaaloplossing voor het dak, de gevel of een combinatie van beide."

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie