Kostenbesparing door gevelisolatie

Gevelisolatie heeft grootste effect op besparing energiekosten

Verlaging van de milieubelasting is de laatste tijd een hot item in ons land. Om te voldoen aan de klimaattop afspraken in Europa heeft Nederland nog veel stappen te zetten totdat het einddoel van CO2 reductie is bereikt. De overheid neemt zelf maatregelen op landelijk niveau, maar verwacht daarnaast dat de burger op lokaal niveau acties onderneemt om de CO2 uitstoot te verminderen.

Opties als van-het-gas-af, het opwekken van duurzame energie met bijvoorbeeld zonnepanelen en het verbeteren van de isolatie van de woning zijn drie oplossingen die direct bijdragen aan verlaging van de lokale CO2 -uitstoot. Daarnaast kunnen deze oplossingen op de langere termijn een positieve invloed hebben op de portemonnee. De laatst genoemde oplossing - isolatie - is echter de meest toegankelijke optie van genoemde oplossingen. Er kan direct resultaat worden geboekt tegen relatief lage kosten.

Gevelisolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie die men kan toepassen in of rondom het woonhuis. Binnenshuis zijn er opties als het dichten van naden en kieren, CV-leidingen inpakken of folies achter de radiator plakken. Met betrekking tot de constructie van het huis kun je bijvoorbeeld denken aan het vervangen van glas door dubbel- of zelfs tripleglas, of het isoleren van het dak, het kruipgat of de vloer. Een laatste optie kan zijn de isolatie buitenshuis toe te passen achter de gevelbekleding, gevelisolatie.

Isoleren met nieuwe gevelbekleding

Wanneer je nieuwe gevelbekleding aanbrengt om uw uitstraling te verbeteren, duurzamer te worden in afbouwmaterialen of omdat de oude gevelbekleding toe is aan vervanging, is er de optie om gelijk de gevel te isoleren.

Gevelbekleding van Milin B.V. wordt gemonteerd op een houten regelwerk. Tussen de gevelbekleding en de achter-constructie is er een ruimte om de ventilatie goed te laten verlopen (wat essentieel is om latere gebreken te voorkomen). Tegenwoordig kan deze ruimte deels worden opgevuld met isolatiemateriaal dat niet alleen de isolatie verbetert, maar ook de ventilatie niet in de weg te zit. Het isolatie materiaal is niet bij ons verkrijgbaar, hier zijn andere leveranciers voor die zich in de markt hebben gespecialiseerd.

Kostenbesparing door gevelisolatie

Gevelisolatie heeft grote positieve effecten op het energiegebruik dat nodig is om de woning te verwarmen in de winter of koel te houden in de zomerperiode. Vergeleken met andere maatregelen voor CO2-reductie heeft deze isolatiemethode zelfs de meest invloed. Het regelwerk kan namelijk direct op de bestaande -meestal bakstenen- wand worden geplaatst. Daarna is het een kwestie van isolatiemateriaal aanbrengen, de nieuwe (duurzame en onderhoudsarme) gevelpanelen tegen het regelwerk bevestigen en klaar is Kees.

Tevens worden de kosten nog verder gereduceerd door het verstrekken van subsidies vanuit de overheid. Lees hier meer over bij de Rijksoverheid.

Duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding

Nu de beste optie van isoleren bekend is, gevelisolatie, is het interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn bij het aanschaffen van nieuwe duurzame gevelbekleding, want dat zijn er nog al wat. Ons assortiment is het grootste van Nederland als het gaat om duurzame gevelbekleding in verschillende soorten, maten, kleuren, structuren en in verschillende prijsklasse. Er zit vast een optie tussen die jouw interesse wekt. Schroom niet om een kijkje te nemen in ons assortiment. Bestel bijvoorbeeld gratis kleurmonsters om het product zelf te kunnen beoordelen.

Wij proberen, naast onze duurzame producten, ook duurzaamheid uit te stralen in onze bedrijfsvoering en vervoer. Lees hier meer over op de pagina “Een duurzame keuze” van Milin B.V. waar Eurotexx een eigen merk van is.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie