Doorbraak in super grote EPS-bekisting

Maten tot maar liefs 1 meter hoogte

Een grote EPS-funderingsbekisting maken, die ook nog eens bestand is tegen de hoge betondruk, is vrijwel onmogelijk. Dankzij innovatieve productietechnieken is IsoBouw dat met PowerKist XL toch gelukt.

Vanwege het gemak en de snelheid van verwerking hebben verwerkers een voorkeur voor verloren bekistingssystemen. Tot hun eigen spijt, moesten zij bij extra grote funderingsmaten teruggrijpen naar een traditionele bekisting. Dit komt omdat de verloren EPS-kisten niet bestand waren tegen de daarbij optredende grote betonbelasting. Deze noodgedwongen toepassing van traditionele bekisting behoort met de introductie van PowerKist XL tot het verleden. Dankzij PowerKist XL kan er nu ook bij extra grote funderingsmaten gekozen worden voor een tijdbesparende en kwalitatief betere verloren EPS-bekisting.

Keuze uit bijna 100 maten

PowerKist (XL) is een driedelige funderingsbekisting met losse bodemplaten en zijwanden, die zijn voorzien van onbreekbare PS wapeningsstroken. Dankzij deze geïntegreerde wapeningstroken is de funderingsbekisting uitermate sterk, en daarmee zeer betrouwbaar. Omdat de PowerKist (XL) driedelig is, is de kist beduidend eenvoudiger en sneller te verwerken dan traditionele of U-vormige EPS-systemen.

De assortimentsuitbreiding bestaat uit bodemplaten met een breedte van 750 en 800 mm en uit zijwanden in een hoogte van 800, 900 of 1000 mm. In totaal kan men nu uit maar liefs 98 maten kiezen. Hiermee breekt IsoBouw twee records. IsoBouw is de enige leverancier met dergelijke grote maten in verloren EPS bekisting. Daarnaast beschikken zij ook over het grootste verkrijgbare assortiment.   

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Isobouw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie