Villa Dubbeldam – een hoog ambachtelijk karakter

Het gepatineerde NedZink NOVA heeft een mooie mat/glansgraad en bezorgt de woning direct de beoogde chique uitstraling.

Op een prachtige locatie in het buitengebied van Dordrecht is een eigentijdse, landelijke energieneutrale woning gelegen, bestaande uit twee identieke hoofdvormen maar met een contrasterende invulling: een kapconstructie in riet en zink. Zowel het riet als het NedZink NOVA roevensysteem geven de villa een hoog ambachtelijk karakter. De villa is door architect Krijn Ratsma van Casa Ratsma nauwkeurig ingepast in de landelijke omgeving. Vanwege de forse maat van de kap genoot een roevendak de voorkeur boven een felsdak met een doorgaans fijnere detaillering. Voor de productie van dit roevendak werd Zinkmeester Jobse BV ingeschakeld.

Technische uitdaging

De wens om de dakbanen in één lengte uit te voeren bleek een technische uitdaging, aangezien een gezet roevendak veelal beperkt is tot een lengte van 6 meter. Bij de engineering is rekening gehouden met een grotere uitzettingcoëfficiënt en een afwijkend bevestigingspatroon. De roefbanen uit 1 millimeter dik NedZink NOVA zijn in delen gezet tot een lengte van 10 meter, uit één stuk. Ook de roefkappen zijn op dezelfde manier gemaakt.  Het gepatineerde NedZink NOVA heeft een mooie mat/glansgraad en bezorgt de woning direct de beoogde chique uitstraling.

Fabrikant NedZink NOVA:NedZink B.V.Budel-Dorplein
Architect:Casa RatsmaDirksland
Zinkmeester:   Jobse B.V.Middelburg
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie