Duurzame groene ventilatie op het dak

Silairo combineert eigenzinnig design met uitstekende prestaties

Met de komst van de Silairo introduceert Tilmar een nieuw type windgedreven ventilator. Deze Silairo windgedreven ventilator is in zijn soort revolutionair te noemen. Een zeer eigenzinnig en verrassend design gecombineerd met uitstekende prestaties, klaar voor de toekomst waarin gebruik van duurzame energiebronnen centraal staat. De wind is waar Silairo door draait.

Patent op aerodynamische vormgeving

Optimale werking is tot stand gebracht door slimme aerodynamische vormgeving en dat met een zeer onderscheidend uiterlijk. Hoogwaardig kunststof maakt deze vormgeving mogelijk, terwijl het hart van de ventilator bestaat uit RVS onderdelen en een zeer licht lopende lagerset. De Silairo windgedreven ventilator is vanwege zijn unieke technische eigenschappen gepatenteerd.

Optimale vorm zorgt voor maximale afzuiging

Deze ventilator is ontworpen met behulp van uitgebreide windtunnelproeven, waarbij tekortkomingen van vele traditionele, metalen windgedreven ventilatoren zijn geanalyseerd om tot een optimale vorm te komen voor maximale afzuiging van lucht. Essentieel voor de beste afzuiging zijn de volgende onderscheidende kenmerken:

  • De aandrijffunctie (door de wind) en de afzuigfunctie (ventilatie) zijn in de ventilator gescheiden, om de beste schoepvorm voor elke functie te kunnen maken.
  • Aangrijping van invallende wind onder alle invalshoeken en windrichtingen is optimaal gemaakt, door de speciaal gevormde aandrijfschoepen aan de bovenzijde en aan de onderzijde.

Er zijn daarom drie schoepen secties aangebracht in de ventilator. De schoepen aan boven- en onderzijde zijn aandrijfschoepen. Het middensegment bevat de zorgvuldig vormgegeven afzuigschoepen. Het inwendige stromingsgedeelte is aerodynamisch gevormd om de weerstand voor de afzuiglucht te minimaliseren.

Plaatsing op ventilatiekanalen

De Silairo windgedreven ventilator is geschikt voor plaatsing op ventilatiekanalen voor luchtafvoer van gebouwen of objecten om de natuurlijke stroming naar buiten te ondersteunen of te bevorderen en om terugstroming van lucht te voorkomen. Eventueel invallend regenwater wordt ingenieus aan de onderzijde weer naar buiten afgevoerd.

Het hoogwaardige kunststof, ongevoelig voor corrosie, is speciaal voor dynamische en duurzame buitentoepassing geselecteerd en UV bestendig.

De ventilator heeft een standaard aansluiting, met uitneembare pasring, voor plaatsing over buizen met zowel buitendiameter ø110mm als buitendiameter ø125mm.

Klik voor de Silairo webpagina

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie