Rockpanel gevelbekleding floreert op de Barton Grange Flower Bowl

Ingefreesd kunstwerk is ode aan bloemen

De Flower Bowl is een innovatieve, multifunctionele vrijetijdsbestemming. Het grote activiteitencentrum ligt naast het Barton Grange tuincentrum en de Barton Grange jachthaven in Lancashire in het noorden van Engeland.

Uniek entertainmentconcept

Guy Topping, verantwoordelijk voor het project Flower Bowl en directeur, vertelt: “We zijn erg blij met de Flower Bowl. Op een vloeroppervlak van 4.200 m2 vind je vier curlingbanen, luxe bowlingbanen, een kwaliteitsbioscoop met meerdere zalen, minigolfbanen, een hypermoderne golfsimulator, winkels en een keur aan restaurants.”

Architectonische uitdagingen

Het project is ontworpen door architectenbureau Worthington Ashworth Jackson Walker (WAJW). De architecten stonden voor de nodige uitdagingen, omdat er zoveel verschillende voorzieningen en typen entertainment dicht bij elkaar moesten komen. Het aanvankelijke idee was om het gebouw rondom in te pakken met een gemengd palet van houtlook Rockpanel gevelpanelen in verschillende breedten en kleuren. Maar, zoals wel vaker voorkomt, onderging het ontwerp een doorontwikkeling.

Er werd uiteindelijk gekozen voor Rockpanel Colours in RAL 7022, waarin een waar kunstwerk werd gefreesd. Rockpanel bracht Barton Grange in contact met de kunstenaar Christopher Tipping. Tipping vertelt: “Het was voor de familie Topping belangrijk dat het ontwerp zou verwijzen naar hun langdurige band met planten, bomen en vooral bloemen. Het is dan ook een ode aan bloemen geworden.”

Op maat gemaakt

Het stalen geraamte van de Flower Bowl werd op maat ontworpen voor de gevelpanelen van Rockpanel om het aanbrengen van een extra regelwerk te vermijden. Zo kon men tot de meest economische oplossing komen. Het ontwerp heeft ook rekening gehouden met de wettelijk vereiste U-waarden en brandveiligheidsnormen. Lees het complete verhaal hier >

Benieuwd naar onze Rockpanel Colours? Bestel een gratis monster naar keuze >

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie