Door de bomen het bos zien in élk project? Ontdek Duco’s totaaloplossingen op BouwBeurs 2019!

De normen voor energiezuinig bouwen worden met de dag strenger

Van 4 februari tot en met 8 februari 2019 is het weer zover. Dan vindt in Utrecht de 2019-editie van BouwBeurs plaats. De tweejaarlijkse vakbeurs is dé ontmoetingsplaats voor bouwend Nederland. Via toegewijde exposanten informeert BouwBeurs 2019 over de nieuwste trends en ontwikkelingen op het vlak van energiezuinig bouwen en renoveren. Met de slagzin “Met Duco zie je door de bomen het bos in élk project” trekt de ventilatiespecialist naar de Jaarbeurs. In hal 8 op stand E072 zal u oog in oog staan met Duco’s totaaloplossingen waarvan u ongetwijfeld de vruchten zult plukken. Niet alleen u wordt er beter van, maar ook uw binnenklimaat!

“De normen voor energiezuinig bouwen worden met de dag strenger en als reactie hierop zien we dan ook tal van nieuwe concepten opduiken”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij ventilatiespecialist Duco. BENG plaatst de hele bouwkolom voor een grote uitdaging. Bouwontwikkelaars moeten op een andere manier gaan ontwerpen, bouwen en opleveren. Ook binnen de ventilatie- en zonweringwereld valt de appel niet ver van de boom en moeten er heel wat inspanningen geleverd worden om tot juiste oplossingen te komen die een optimaal binnenklimaat creëren. En u, ziet u door de bomen het bos nog?

Slimme ventilatie en doekzonwering

 “Luchtdicht bouwen is cruciaal geworden om energiezuinig te bouwen. Een goede luchtdichtheid maakt het mogelijk om een goede kwaliteit van het binnenklimaat in stand te houden en de impact van de ventilatie op de energiehuishouding beperkt te houden”, gaat Dejonghe verder.  Met de introductie van de laatste nieuwe ventilatieroosters wil Duco hier maximaal op inspelen. In goed geïsoleerde, luchtdichte woningen kan  de binnentemperatuur tijdens de zomermaanden sterk stijgen. Zo kan oververhitting ontstaan. Zonwering beschermt u hiertegen. Hierdoor kan fors bespaard worden op mechanische koeling. Duco’s laatste ontwikkelingen op het vlak van doekzonwering zijn gekenmerkt door een onzichtbare plaatsing in de spouw. De montage en het onderhoud gebeuren volledig van buitenaf. Allereerst is er de DucoScreen Front 150 die een oplossing vormt voor oververhitting in bijna-energieneutrale woningen van de toekomst. Voortaan kunnen hierbij breedtes en/of hoogtes tot zes meter in FIX‑uitvoering bediend worden. Verder is er het zonweringsdoek DucoScreen Front 150 CAP, gemonteerd op een uitvalarm, dat zorgt voor een aangenaam gevoel binnenshuis mét behoud van zicht naar buiten.

All-electric, c'est chic!

Gezonde en energie-efficiënte woningen zijn niet langer een utopie. De verschillende uitvoeringen van de DucoBox vormen een perfect match met de woning van de toekomst. Ook sommige evidenties worden in vraag gesteld. Een woning aan het gasnet koppelen was vroeger geen optie, maar een verplichting. Daar kwam dit jaar verandering in. Gebouwen moeten immers maximaal zelfvoorzienend worden. Een warmtepomp is een mooi voorbeeld om hieraan tegemoet te komen. Het afgelopen jaar startte Duco de commerciële uitrol van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco. De afgevoerde ventilatielucht van deze ventilatiewarmtepomp wordt gebruikt als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater.

In combinatie met het all-electric pakket is de DucoBox Eco een complete oplossing die de installateur 100 % ontzorgt.  

Laat u tijdens BouwBeurs verrassen op de stand van Duco (Hal 8, stand E072). Het hele Duco-team kijkt er alvast naar uit om u op zijn stand te mogen verwelkomen!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie