Opletten bij opslag en onderhoud gevelbekleding tijdens de wintermaanden

De winter is weer in volle gang: dit betekent dat de opslag en onderhoud van gevelbekleding speciale aandacht nodig heeft

In sommige gevallen, wanneer de weersomstandigheden zo extreem zijn, is het monteren van kunststof gevelbekleding zelfs af te raden!

Opslag gevelbekleding

Het begint al bij de opslag van gevelbekleding wanneer deze op de werkplaats wordt bezorgd. Alle gevelpanelen dienen met uiterste zorgvuldigheid te worden behandeld. Dit komt de kwaliteit van het eindresultaat ten goede. De gevelpanelen moeten vrij van de grond, horizontaal en op een vlakke ondergrond opgeslagen worden. De panelen hebben voldoende ondersteuning nodig.

Milin adviseert om de gevelpanelen af te dekken met een dekzeil om vervuiling en beschadigingen te voorkomen. Bij voldoende ondersteuning is het dan ook mogelijk de pakketten te stapelen.

Het is belangrijk dat de gevelpanelen twee dagen de tijd krijgen om te kunnen 'wennen' aan de omgeving. Zodra de temperatuur onder de 5 °C daalt, is het aan te raden de panelen op te slaan in een verwarmde en droge opslagruimte.

Onderhoud

Niet alleen bij de opslag maar ook bij onderhoud van gevelbekleding moet er rekening gehouden worden met het weer. Milin adviseert gevelbekleding twee keer per jaar schoon te maken voor het beste resultaat. Wanneer je in de winter gaat schoonmaken is het zaak om op een aantal punten te letten:

  • Gebruik ten eerste geen bijtende chemicaliën waardoor de toplaag van de gevelbekleding aangetast kan worden.
  • Gebruik een simpel huis, tuin en keuken sopje gemengd in water. Zorg dat de panelen vrij van sneeuw, regen of vuil zijn. Vooral het uitsmeren van vuil kan krassen in de toplaag tot gevolg hebben.
  • Gebruik absoluut geen heet of warm water! Gebruik van heet water zorgt voor extreme temperatuurswisselingen in een zeer korte tijd. Hierdoor kunnen de panelen extreem gaan werken met kleurverlies en scheuringen als gevolg.
Montage

Naast de opslag en onderhoud is het zeer onverstandig om gevelbekleding te monteren bij temperaturen onder de -5°C. Dit met het oog op de veiligheid van de monteur en ten tweede het extreem uitzetten en krimpen van het materiaal bij temperatuurverschillen.


Bekijk de onderstaande bedrijfsfilm hieronder voor meer informatie over de diensten van Milin.


 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie